Smart Industry: dé uitdaging voor machinebouwers

0

De productie in de machine-industrie zal dit jaar met circa 4% toenemen. Deze verwachting spreekt de Rabobank uit in haar BrancheBarometer Machine-industrie. Volgens de bank is Smart Industry dé uitdaging voor machinebouwers.

De Rabobank spreekt van een ‘kansrijke én competitieve’ markt voor de machinebouw. 2014 geeft een duidelijke sentimentsverbetering in de machine-industrie. De export naar landen als Duitsland, Verenigd Koninkrijk en de VS is in de eerste maanden sterk gestegen en ook de binnenlandse markt is beter gestemd door een stijging van de investeringsbereidheid bij bedrijven. Per saldo verwacht de Rabobank daarom dit jaar een productietoename met circa 4%.

Wereldwijd is er een behoefte om het productieproces zoveel mogelijk ‘manarm’ te maken. Zeker nu intelligente software en ICT ook de realisatie van de al langer verwachte ‘Smart Factory’ mogelijk maken. “Dit biedt kansen voor machinebouwers, maar tegelijkertijd is de markt uiterst competitief door de voortdurende druk om innovatieleider te zijn en blijven in het betreffende marktsegment”, aldus de Rabobank. “Samenwerking is dan goud waard.”

Lees hier de BrancheBarometer Machine-industrie van de Rabobank.