Smart manufacturing staat centraal op Euroblech

0

Op de Euroblech gaat het dit jaar allemaal om smart manufacturing. Met de toenemende niveaus van digitalisering in het productieproces zal de internationale vakbeurs voor plaatbewerking een brede keuze bieden aan innovatieve oplossingen voor het verbeteren van kosten efficiency, flexibiliteit en processtabiliteit in de volledige keten van plaatbewerking. De 24e editie van de Euroblech vindt plaats van 25 tot en met 29 oktober in Hannover.

Tegen de 1600 exposanten uit veertig landen hebben standruimte geboekt. In vergelijking met de vorige editie groeit de Euroblech ongeveer 3 procent in netto vloeroppervlak.
Belangrijke expositielanden zijn naast het thuisland Duitsland, Italië, China, Turkije, Nederland (ruim veertig deelnemers), Zwitserland, Spanje en Oostenrijk. De Euroblech is traditioneel een zeer internationaal evenement. Vorige keer was 52 procent van de exposanten en 37 procent van de bezoekers afkomstig van buiten Duitsland. Bijna 60.000 bezoekers uit 105 landen bezochten de Euroblech in 2014.

Positieve stemming
Veel exposerende bedrijven hebben grotere stands geboekt dan de vorige keer en 20 procent van de exposanten is nieuw. “Dit toont aan dat de situatie in de plaatbewerkende industrie over het algemeen heel positief is. Aangemoedigd door nieuwe technologische ontwikkelingen zoals Industry 4.0, maken bedrijven plannen om hun productieprocessen te verbeteren en zo een concurrentievoordeel te behalen. Dit jaar zullen daarvoor meer nieuwe producten dan ooit te zien zijn. Deze industriële sector is zeer dynamisch en staat open voor een nieuwe generatie van plaatbewerking”, verklaart Nicola Hamann, directeur van Euroblech organisator Mack Brooks Exhibitions. Het thema is dit keer dan ook ‘De nieuwe generatie van plaatbewerking’. Dit weerspiegelt de trend richting digitalisering en smart productie in moderne plaatbewerking.

Expositieprogramma
De Euroblech neemt acht hallen van het immense beurscomplex in Hannover in beslag. Het expositieprogramma omvat alle aspecten van de plaatwerkketen:

– Plaatmateriaal, halffabrikaten en gereed product
– Handlingtechniek
– Scheidingstechniek
– Omvormtechniek
– Flexibele plaatbewerkingstechniek
– Verbindingstechnieken
– Additive manufacturing
– Lassen en oppervlaktebehandeling
– Bewerken van hybride structuren
– Gereedschappen
– Kwaliteitscontrole
– CAD/CAM/CIM systemen en R&D

Een uitgebreide voorbeschouwing op de Euroblech met gedetailleerde informatie over veel exposanten is beschikbaar op de beurswebsite. Hiermee kunnen bezoekers hun bezoek voorbereiden door interessante exposanten te selecteren op productcategorie of hal. Zo kunnen ze hun eigen persoonlijke voorbeschouwing creëren. Voor het eerst kunnen de individuele bijdragen in deze voorbeschouwing ook via verschillende social media kanalen worden gedeeld.

De openingstijden zijn van dinsdag 25 oktober tot en met vrijdag 28 oktober van 9.00 tot 18.00 uur en op zaterdag 29 oktober van 9.00 tot 15.00 uur.