Snelle start met cobot-belading

Geautomatiseerd beladen en ontladen in slechts een paar stappen: met de nieuwe MTB-applicatiekits biedt Schunk een eenvoudige start in gedeeltelijke automatisering met cobots.

Met de nieuwe MTB-applicatiekits maakt Schunk een gemakkelijke toegang tot de gedeeltelijke automatisering van bewerkingsmachines met cobots mogelijk.

De meegeleverde grijpers en spanners zijn perfect aangepast voor gebruik bij het verspanen van metaal en kunnen worden gecombineerd met robot specifieke verbindingssets. Dit bespaart volgens Schunk tijd bij het plannen, maakt tot 50 procent sneller beladen en ontladen mogelijk en verbetert de machinebezetting.

Cobots zijn de perfecte helpers wanneer machines in een productiehal eenvoudig en flexibel beladen en ontladen moeten worden. Ze voegen ruwe onderdelen toe en verplaatsen de afgewerkte producten. Ze ontlasten medewerkers van eentonige en stressvolle werkzaamheden en creëren tijd voor andere taken. Maar hoe ga je aan de slag met geautomatiseerde applicaties? Heel eenvoudig met de nieuwe MTB-applicatiekits van Schunk.

 Grijpen en spannen uit één hand

Afhankelijk van de ruimte en taak zijn de applicatiekits verkrijgbaar met een enkele of dubbele grijper. Elk kit bevat één of twee universele JGP-P-grijpers met een afblaasventiel en een afgesloten ventiel box. Schunk lanceerde pas eind vorig jaar de hoogwaardige 2-vinger parallel grijper. De ‘dubbele grijperkit’ zorgt voor maximale productiviteit omdat de twee grijpers de machine in één keer kunnen beladen en ontladen, wat resulteert in een tijdsbesparing van bijna 50 procent.

Dankzij een combinatie van spanners en grijpers uit één hand is de inbedrijfstelling eenvoudig en snel. Hiervoor biedt Schunk een derde applicatiekit voor het automatisch spannen van stationaire werkstukken. Daartoe behoort de compacte en onderhoudsarme PGS3 pneumatische klem, die via een geïntegreerde flens direct op de machinetafel kan worden gemonteerd en net als de grijpers in de robotbesturing kan worden geïntegreerd.

Verwijdering vuil en spanen

Door de verzegelde ventiel box zijn de kits geschikt voor gebruik in de ruwe omgeving van verspaningsmachines. De grijperkit bevat een geïntegreerd afblaasventiel ontlast de operator bovendien van stressvolle werkzaamheden: vuil en spanen worden automatisch verwijderd van de spanner en werkstuk. Handmatige verwijdering met perslucht is niet meer nodig en de spangebieden worden perfect gereinigd voor herhaalbaar opspannen.

De applicatiekits zijn beschikbaar voor Omron, Universal Robots, TM, Doosan en Fanuc cobots. Met specifieke kabels, slangen en de afzonderlijke robot aansluitkits kunnen gebruikers de componenten van Schunk in slechts enkele stappen op de cobot aansluiten en is de machine klaar voor geautomatiseerd beladen en ontladen van de machine

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Automatisering

Hurco hanteert werkstukken beter met cobots

25-09 Iedereen die zijn machinebedieners wil ontlasten bij het plaatsen van onderdelen in de machine,…

Verspanen

Focus Schunk op duurzaamheid en connectiviteit

06-09 De sleutel voor een meer duurzame productie is minder verbruik van energie en grondstoffen. Schunk…

Automatisering

RoboJob organiseert opnieuw Automation Team Day Benelux

03-05 Zoals de naam al aangeeft, organiseert RoboJob dit event niet alleen. Vorig jaar werd…

Verspanen

Schunk CoLab officieel geopend in Den Bosch

13-02 Het idee achter het CoLab is tijdens de coronapandemie ontstaan. Na het succes van…

Automatisering

Kant-en-klare oplossingen zijn de toekomst in automatisering

23-01 1. Kant-en-klare oplossingen maken automatisering toegankelijker dan ooit tevoren De vooruitgang in robotica, machine…

Verspanen

Schunk presenteert elektrische ontbramingsspil

11-01 De industriële oppervlaktebehandeling heeft een aanzienlijke ontwikkeling doorgemaakt door de toenemende eisen. Dankzij de…

Automatisering

Schunk introduceert applicatiekit voor vision-based grijpen

09-01 Individuele, willekeurig gerangschikte en niet-gepositioneerde onderdelen van een transportband, bak of stellingtafel verwijderen, is…

Automatisering

Robots staan meer dan ooit in de belangstelling

05-12 Certhon, dat slimme technologie combineert met landbouwoplossingen, scoort het best in de categorie operationele…

Metaalnieuws inBeeld

10/07/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Nieuw pand: Wat zijn de toekomstplannen?

25/04/2023

Galvano Metaal Podcast - Meer betalen voor laser kwaliteit?

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema