SolidWorks 2021 verbetert prestaties in de cloud

0

Dassault Systèmes heeft de nieuwe versie SolidWorks 2021 geïntroduceerd. Naast nieuwe functionaliteiten is de software voor 3D-ontwerpen en engineering aanzienlijk sneller geworden dankzij diverse performanceverbeteringen. Dit is direct te merken aan onder meer het sneller kunnen ontwerpen van productonderdelen en assemblages, het maken van tekeningen, het modelleren van assemblages en het simuleren van ontwerpen.

SolidWorks 2021 verbetert de benodigde workflows voor ontwerpen, documenteren, datamanagement en validatie, waardoor ontwerpers en engineers sneller kunnen werken. Verder zijn ontwerpen in een kortere tijd productiegereed te maken door via de cloud samen te werken met het aanvullende 3DExperience Works-portfolio.

Soepeler werken

Gian Paolo Bassi, Derek Lane, Craig Therrien en Brian Zias tijdens de presentatie van de SolidWorks 2021.
Gian Paolo Bassi, Derek Lane, Craig Therrien en Brian Zias tijdens de presentatie van de SolidWorks 2021.

Gian Paolo Bassi, CEO bij Dassault Systemes SolidWorks vertelt: “We hebben voor SolidWorks 2021 veel tijd en energie gestoken in het verbeteren van de performance. Tijdens het 3DExperience World 2020-event in februari werd door onze gebruikerscommunity duidelijk gemaakt dat hier veel tijdwinst en gebruiksgemak valt te behalen. Dat komt omdat de complexiteit van producten omhoog gaat. Zo worden bijvoorbeeld elektronica zoals, PCB’s en andere elektronische systemen tegenwoordig geïntegreerd in het product, maar ook worden samenstellingen steeds groter. Daarom hebben we de performance van SolidWorks 2021 sterk verbeterd om soepeler te kunnen werken. Zo is de downloadtijd met 25% gereduceerd en kan er zonder vertraging gewerkt worden in grote assemblies. Tijdens de eerst coronalockdown hebben we een interne opdracht uitgevoerd om de spirit hoog te houden. Met 600 werknemers hebben we met SolidWorks in de cloud een ruimtestation ontwikkeld. Met een afmeting van 1.000 m x 2.000 m en meer dan 10.000 onderdelen, hebben onze ingenieurs in slechts acht weken een ontzettend complex ontwerp ontwikkeld. Met SolidWorks 2021 kunnen we zelfs in dit soort grote samenstellingen vloeiend, zonder haperingen werken. Dat maakt echt een groot verschil.”

Drie versies

SolidWorks is in drie versies leverbaar met uitbreidingen die via het 3DExperience-platform toegankelijk zijn, genaamd 3DExperience SolidWorks Standard, Professional en Premium. Dit aanbod biedt klanten de mogelijkheid om de vertrouwde functies van hun desktopapplicaties uit te breiden met cloudservices van het 3DExperience-platform, voor eenvoudiger datamanagement en automatische data- en software-updates. Tevens hebben de gebruikers van genoemde SolidWorks-versies rechtstreeks toegang tot het 3DExperience Works-portfolio.