SSAB lanceert ‘groenste’ voorgelakt staal voor bouwindustrie

Onder de merknaam GreenCoat lanceert SSAB een productportfolio van hoogwaardig voorgelakt staal voor toepassingen in de bouw. Volgens de Zweedse staalproducent is dit het milieuvriendelijkste en een van de meest uitgebreide assortimenten voor de bouwindustrie.

GreenCoat staat voor innovatieve, milieubewuste, voorgelakte staalproducten van Scandinavische kwaliteit voor de bouwindustrie. Met de lancering van dit nieuwe productportfolio brengt SSAB een zorgvuldig samengesteld assortiment van duurzame, energie-efficiënte, voorgelakte oplossingen voor daken, gevels en regenwaterafvoersystemen op de markt.
Sinds de fusie tussen SSAB en Ruukki zijn de beste technologieën en ervaringen van beide bedrijven gecombineerd voor deze nieuwe producten.

Hoogwaardig staal en biobased coatings
SSAB speelt een pioniersrol bij het produceren van voorgelakte producten voor bouwtoepassingen  met een coating op basis van biomaterialen. Binnen het nieuwe productportfolio zijn de meeste GreenCoat-producten gemaakt volgens het principe van de Biobased Technologie (BT), waarbij een aanzienlijk deel van de traditionele fossiele stoffen is vervangen door biobased alternatieven. Deze door SSAB gepatenteerde technologie vermindert de ecologische footprint aanzienlijk. “Onze biobased GreenCoat producten voor daken, gevels en regenwaterafvoersystemen zijn de enige producten op de markt met een hoog gehalte aan biologisch hernieuwbare materialen in de coating. Wij zeggen graag dat onze producten door de natuur worden verbeterd. De coating biedt namelijk niet alleen milieuvoordelen, maar ook betere prestaties”, zegt Olavi Huhtala, Executive Vice President van SSAB Europe binnen de SSAB Group.

Het GreenCoat-productportfolio biedt naast de biobased technology ook energie-efficiënte producten voor daken en gevels. Deze producten weerkaatsen het zonlicht en zorgen dat er minder energie nodig is om de binnenruimte tijdens de zomer koel te houden. Bovendien zijn GreenCoat-producten langdurig bestand tegen externe weersinvloeden, waardoor kleur en glans langdurig behouden blijven.

40 jaar wereldwijd buiten getest
De garanties op GreenCoat zijn gebaseerd op meer dan 40 jaar ervaring opgedaan in fysieke teststations in de buitenlucht. Meer dan 10.000 voorgelakte stalen GreenCoat testpanelen worden daar het gehele jaar door blootgesteld aan barre (weers)omstandigheden, waaronder zout water, sneeuw, ijs, regen, uv-straling, wind en stormen.
GreenCoat voorgelakte producten zijn  bestendig tegen corrosie, uv-straling en krassen. Ze zijn lichter dan alternatieve oplossingen, zoals keramische of betonpannen. Ze hebben een lagere thermische werking dan andere materialen, waardoor minder snel oneffenheden ontstaan. Er kan zelfs tot -15 °C nog eenvoudig mee worden gewerkt en het hoogwaardige staal is 100% recyclebaar. Alle GreenCoat-producten zijn geschikt om te zetten, buigen, knippen, ponsen en profileren en zijn verkrijgbaar in een breed scala aan kleuren en laklagen.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Materialen

SSAB en Volvo werken aan auto’s van fossielvrij staal

28-04 Volvo wil in 2050 een klimaatneutraal bedrijf zijn. Dit betekent niet alleen dat de…

Materialen

Staalprijzen stijgen verder, tenzij…

16-04 “Het tekort aan materiaal in combinatie met extreem lange levertijden en de waanzinnig hoog…

MetaalNieuws Extra IM

Steeds meer waardering voor ambachtslieden

12-04 Om met die laatste te beginnen; het vak van bakker wordt tegenwoordig meer gewaardeerd…

Materialen

Waarom stijgen de staalprijzen zo explosief?

07-04 In een extra editie van het StaalJournaal heeft NovioStaal een grafiek geplaatst, waarin een…

Materialen

Mega-investering staalproducent thyssenkrupp

08-03 Thyssenkrupp maakt haast met deze mega-investering, die een onderdeel is van de Strategie 20-30.…

Materialen

Stabiel, dalen of stijgen? Het blijft gissen naar de staalprijzen

17-02 “In de vorige maand werden we geconfronteerd met aankondigingen van diverse prijsstijgingen, die geleid…

Verspanen

Deze zes metalen kunnen gebruikt worden voor het CNC frezen

18-11 Zoals je mogelijk al wel weet kun je bij CNC frezen gebruik maken van…

Bedrijf en Economie

Resato duurzaamste bedrijf van Drenthe

16-11 Resato International uit Assen is uitgeroepen tot Hét Duurzaamste Bedrijf van Drenthe 2020. Resato is…

Metaalnieuws inBeeld

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

21/10/2020

Enorme productiviteits verbeteringen met Magistor duikfrees

19/10/2020

Veel investeringen in de plaatbewerking

X