Stofvrij schuren

0

Imbema Rhiwa Schuurtechniek, leverancier van schuur- en polijstsystemen, demonstreert het stofvrije schuursysteem van Mirka voor het schuren van hout, pleister, lak en solid surface. Met dit systeem wordt het stof voortdurend weggezogen, waardoor er vrijwel stofvrij geschuurd kan worden.

De basis van het Mirka systeem is het multifunctionele netschuurproduct Abranet, dat universeel inzetbaar is voor het schuren van hout, pleister, lak en solid surface. Er hoeft dus geen apart schuurpapier voor de verschillende materialen gekozen te worden. De Abranet schijf zorgt voor een reductie van bijna 100% stof. Stof van het schuren hecht niet op het oppervlak van de schijf, waardoor vollopen wordt voorkomen en de levensduur wordt verlengd. Schuren zonder storende stofdeeltjes geeft een betere visuele controle over het te bewerken oppervlak. Bovendien geeft dit een schoner oppervlak en een betere finish, met een mooier eindresultaat als gevolg.

In combinatie met de Mirka Deros 650CV elektrische schuurmachine en de Mirka stofzuigers is sprake van een compleet systeem om stofvrij te schuren. De Abranet netschuurproducten kunnen ook op een bestaand stofafzuigsysteem en schuurmachine gebruikt worden, zodat er geen extra investeringen nodig zijn. Het enige wat dan nodig is, is de speciaal ontwikkelde steunschijf.

Adembescherming
Naast goede stofafzuiging is het dragen van een stofmasker ook belangrijk. Imbema Rhiwa schuurtechniek levert adembescherming van de Zweedse fabrikant Sundström.  Nieuw in het assortiment is het SR 900 halfmasker. Dit masker is gebaseerd op het concept dat een halfmasker gecombineerd kan worden met een externe filterhouder. De externe filterhouder is een nieuwe ontwikkeling. Die maakt het mogelijk dat een halfmasker onder een gelaatsscherm kan worden gedragen. Het filter wordt in een houder op de heup gedragen. Via twee ademluchtslangen wordt de filterhouder op het halfmasker aangesloten. Daardoor blijft het masker compact en neemt het weinig ruimte in beslag.

Het SR 900 halfmasker kan gecombineerd worden met een externe filterhouder
Het SR 900 halfmasker kan gecombineerd worden met een externe filterhouder

Schuren van aluminium met Abranet NC
Tijdens de beurs demonstreert Imbema Rhiwa Schuurtechniek Abranet NC. Abranet NC is geschikt voor het schuren van aluminium ter voorkoming van corrosie. Bij de fabricage van schuurmaterialen worden vaak zwaardere metalen gebruikt. Hierdoor geeft traditioneel schuurmateriaal op aluminium meestal niet het gewenste resultaat. Er blijft een residu van metalen en zink achter die oxidatie kunnen vormen. Met Abranet NC is dit probleem er niet. Samen met het technologische centrum Ketek heeft Imbema Rhiwa een speciale koffer samengesteld met de groftes die je gebruikt voor het schuren van aluminium.

Imbema Rhiwa Schuurtechniek
Stand 234