Stopa lanceert instapmodel plaatmagazijn

0

Stopa Anlagenbau brengt aanvullend op haar programma het Stopa Tower Eco plaatmagazijn op de markt. Dit compacte plaatopslagsysteem met een footprint van 3,5 x 4,5 m is ontwikkeld om de efficiency van de logistiek van plaat aan- en afvoer rondom het lasersnij- en/of ponsbewerkingsproces te verbeteren.

Voor deze stand-alone oplossing en andere opslagsystemen zonder automatische koppeling met Trumpf-machines, verzorgt Metall sinds begin dit jaar de verkoop in Nederland.
De Stopa Tower Eco plaatmagazijnen, leverbaar voor zowel midden- als grootformaat plaat, hebben een opslagcapaciteit tot maximaal 40 palletplaatsen bij 6,4 m hoogte, afhankelijk van de gewenste beladingshoogte (60 of 200 mm) en maximaal toelaatbare vloerbelasting. De opslagcapaciteit kan worden vergroot door meerdere Tower Eco magazijnen naast elkaar te plaatsen.

De oplossing van Stopa is volgens Metall ideaal als een instapmodel voor kleinere operaties en workshops met een verscheidenheid aan materialen die in relatief kleine hoeveelheden worden bewaard.