Straalmiddelen met toegevoegde waarde voor een rendabel proces

Hoe je het ook wendt of keert, het juiste straalmiddel is van cruciaal belang in elk straalproces. Niet alleen vraagt het om een perfecte afstemming op het te behandelen materiaal, de juiste keuze zal ook het verbruik en dus de rendabiliteit van het proces ten goede komen. Magistor levert een compleet programma van kwalitatief hoogwaardige meermalige straalmiddelen. Maar het bedrijf onderscheidt zich vooral door zijn advies en ondersteuning. Het begeleidt de klant tot het perfecte product voor zijn toepassing en helpt hem met regelmatige controles zijn straalprocessen optimaliseren.

Al sinds de oprichting in 2003 legt Magistor zich toe op het beste van het beste, voor de verspanende industrie en voor bedrijven die zich bezighouden met straaltechniek. Wim Oonk is verantwoordelijk voor de Nederlandse markt. “Het programma straalmiddelen werd zorgvuldig samengesteld. Kwaliteit is het sleutelwoord.

Het moeten producten zijn die een toegevoegde waarde bieden. En door de nauwe contacten met elk van onze leveranciers houden we de keten tussen fabrikant en eindgebruiker kort. Dat maakt dat als er ooit problemen opduiken, we snel kunnen achterhalen of ze eigen zijn aan het straalmiddel of aan het straalproces.”

Volledige kostenplaatje
Met een dergelijke ondersteuning maakt Magistor het verschil in de markt. Dat begint met het vinden van het perfecte product voor de toepassing van de klant. “Daarbij kijk ik naar het volledige kostenplaatje. Als een straalmiddel tweemaal zo duur is, maar tienmaal zolang meegaat, dan mag de aankoopprijs niet het bepalende criterium zijn. Dat soort advies kan alleen maar met kennis van zaken en met een breed productportfolio. Ik hoef niet één oplossing te promoten, maar kan gericht kijken wat er precies nodig is. En aan de hand van uitgebreide testen gaan we dan samen op zoek naar de beste parameters”, verduidelijkt Oonk.

Voor Magistor houdt service niet op van zodra de klant zijn handtekening heeft gezet. “Ik ga geregeld langs bij klanten om de bedrijfsmix te analyseren met een zeefanalyse. Die vertelt namelijk veel over hoe je het straalproces verder kan optimaliseren, qua kwaliteit en qua verbruik. Daarnaast geef ik operatoren richtlijnen over hoe ze meer uit hun machine kunnen halen.”

Shotpeenen
Een voorbeeld van een straalproces is het shotpeenen. Deze aparte techniek creëert spanning op de buitenlaag van het substraat en werkt kleine haarscheurtjes weg. Hierdoor krijg je een verhoging van de vermoeiingssterkte die vooral in sectoren als de lucht- en ruimtevaart en de automotive aantrekkelijk is. Wim Oonk: “In deze wereld gelden  strenge richtlijnen en specificaties. Voor het shotpeenen stelt Magistor daarom graag de producten van Krampe Harex voor, een fabrikant van geknipte draad. Het straalmateriaal is verkrijgbaar in verschillende legeringen (staal, messing, koper, aluminium, rvs en zink) en biedt een 20% langere standtijd. Je kan door dit brede aanbod spelen met de legering, de treksterkte, de hardheid en de korrelgrootte totdat je het perfecte product voor de toepassing krijgt. En dankzij de hogere standtijd, krijg je een mooie, lange constante productie. Ideaal voor een uitstekende controleerbaarheid van het proces en een hoge productiviteit.”

Een ander interessant product van Magistor is Grittal van de fabrikant Vulkan. “Dit kantig materiaal (chroom gietlegering) is een uitstekend alternatief voor korund, dus voor toepassingen waar het cruciaal is dat er geen straalresten achterblijven. Korund is immers een natuurlijk materiaal en zal verbrijzelen. Met Grittal kan je echter dezelfde resultaten neerzetten, maar met een veel kleiner verbruik. Met slechts één ton Grittal bereik je hetzelfde als met 30 ton korund. Dat betekent ook een aanmerkelijk langere standtijd, een grotere controle over de laagdikte van de coating, de ruwheden, de reinheid en veel minder afval op het einde.” Dit is de win-win waar alle producten en de expertise van Magistor voor staan.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Verspanen

Magistor promoot samenwerking en procesoptimalisatie

05-03 Magistor levert een uitgebreid assortiment met verspanende gereedschappen en straalmiddelen van A-merken, zoals MA…

Plaatbewerking

Jawbreaker zaagt sneller én langer

17-08 Deze Jawbreaker is de nieuwste bandzaag van MK Morse. Hij wordt op de markt…

Verspanen

Draadsnijden met verdubbelde productiviteit

29-03 Vargus, ontwikkelaar en fabrikant van hoogwaardige precisie draadsnij-, groef-, draai- en ontbraamgereedschappen voor de…

Verspanen

Nieuwe aluminium frees MA Ford zorgt voor hoog verspaand volume

31-01 Aluminium werkstukken hebben vaak lastige kenmerken, zoals dunne wanden en nauwe inwendige hoeken. Ook…

Verspanen

Magistor professionaliseert met ICT

08-12 Het eerste zichtbare resultaat hiervan wordt een nieuwe website met een nieuwe webshop die…

Verspanen

Mikron boort superlegeringen proceszeker tot 40xD

12-04 Tot hier niets nieuws en speciaals, want boren met spiraalvormige koelkanalen zijn al enkele…

Verspanen

Kerstdonatie van Magistor naar YoChild-Africa Nederland

29-12 In het verleden verraste Magistor haar relaties jaarlijks rond kerst met een passend en…

Verspanen

Magistor vindt nieuwe partner voor volgende groeifase

23-12 Investeringsmaatschappij Het Participatie Huis heeft een minderheidsbelang verworven in de technische groothandel Magistor, specialist…

Metaalnieuws inBeeld

21/03/2024

TechniShow 2024 - The Final Review

16/03/2024

Sfeerimpressie dag 3 en 4 op de TechniShow 2024

16/03/2024

54U Media op de ESEF Maakindustrie 2024

16/03/2024

54U Media, de uitgever in de Metaal sprak op de TechniShow met Anco Euser van Widenhorn BV