Teqram EasyMillDrill belaadt freesmachines met vision

Teqram uit Zwolle heeft de ontwikkeling van nieuwe automatiseringsoplossingen het afgelopen jaar in sneltreinvaart gebracht. Waar de focus eerst vooral lag op het automatiseren van zware en repeterende werkzaamheden in de plaatbewerking, richt Teqram zich met de nieuwe EasyMillDrill nu ook op het in- en uitladen van freesmachines. Het systeem is met name ontwikkeld voor de automatische belading van zware plaat- en snijdelen die nagefreesd moeten worden. Daarmee mikt Teqram op een niche in de markt.

De EasyMillDrill van Teqram is ontwikkeld voor het onbemand in- en uitladen van zware plaat- en snijbranddelen in een freesmachine. (foto’s: Teqram)

Een kenmerkende eigenschap van alle robotsystemen van Teqram is het gepatenteerde EasyEye 3D-visionsysteem voor het aansturen van de robot. Ook bij de nieuwe EasyMillDrill is het visionsysteem een essentieel onderdeel van de installatie.

Het 3D-visionsysteem kan namelijk de geometrische eigenschappen en oriëntatie van het onderdeel herkennen en op basis van die informatie de robot aansturen. Daarmee kan de EasyMillDrill zonder menselijke tussenkomst flexibel omgaan met productvariaties en kunnen onderdelen simpelweg op een Europallet worden aangeleverd.

Het nauwkeurig voorsorteren van onderdelen, bijvoorbeeld in bakken, komt daarmee te vervallen, evenals tijdrovende programmering. “Er zijn inmiddels veel goede automatiseringssystemen voor freesmachines op de markt, maar deze zijn vooral bedoeld voor pallet- en producthandling. Voor het in- en uitladen van zware plaat- en snijbranddelen was er nog geen perfecte oplossing op de markt. Met de EasyMillDrill brengen we daar nu verandering in”, zegt Frans Tollenaar, directeur van Teqram.

Lees het hele artikel in de eerste editie van het nieuwe magazine VerspaningsNieuws.

 

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Plaatbewerking

Oplossing voor gerobotiseerd slijpen van plaatdelen

07-09 “We proberen die dingen op te lossen waarvoor nog geen oplossing is”, zegt directeur…

Plaatbewerking

Blechexpo groeit in alle opzichten

28-10 Meer exposanten, een grotere beursvloer en veel meer internationale deelname. De vakbeurzen Blechexpo en…

Plaatbewerking

Tollenaar Industries groeit uit haar jasje

02-02 De plannen voor uitbreiding speelden al langer, maar in december heeft Tollenaar Industries de…

Metaalnieuws inBeeld

15/06/2021

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

21/10/2020

Enorme productiviteits verbeteringen met Magistor duikfrees

X