The Oil Company brengt in drie klikken je olie in huis

Sinds 1 november is de nieuwe webshop van The Oil Company operationeel. Deze biedt olieproducten en aanverwante producten aan, specifiek voor de metaalverwerkende industrie. Dit zijn producten die onder private label worden geproduceerd door een Duitse producent. “Hoogwaardige kwaliteit voor een scherpe prijs”, zegt initiatiefnemer Hans Polak.

Hij speelt met deze webshop in op twee actuele marktontwikkelingen. Dat is allereerst de  opmars van private labels, die steeds meer de grootste concurrenten van de A-merken vormen. De tweede trend is dat we privé alles al online kopen. Polak ziet deze ontwikkeling ook in de business to business markt en dus ook in de metaalsector: “Metaalondernemers stappen af van het kopen bij een traditionele leverancier. Ze kopiëren hun privégedrag met betrekking tot aankopen en zoeken steeds meer online naar een scherpe prijs.”

Wat hen daarin nog kan tegenhouden,  is dat ze een product dat al jaren goed bevalt liever niet wisselen. Juist daarom gaat The Oil Company voor hoogwaardige kwaliteit. “De scherpe prijs kan dan het duwtje in de rug zijn om toch online te gaan kopen.”

De nieuwe webshop biedt uitsluitend olie aan die in metaalverwerkende bedrijven wordt gebruikt. Zo’n aanbieder is er volgens Polak nog niet. “Er zijn wel collega’s waar je alle olie kunt kopen die er maar is. Maar die zijn prijstechnisch niet per se gunstiger. The Oil Company is dat wel. We hebben een lage overhead. Alles is er bij ons op gericht om een zo scherp mogelijke prijs te kunnen hanteren.”

Alle oliën voor metaalbewerking
Het assortiment van The Oil Company omvat alle oliën die nodig zijn bij de metaalbewerking: koelvloeistoffen en snijoliën in verschillende gradaties, ook voor automaten. “Je kunt het zo gek niet bedenken of we hebben het”, aldus Polak.

Koelmiddel & Snijolie

Het betreft een gebruiksvriendelijke webshop, die voorziet in snelle levering doordat de producten op voorraad worden gehouden. In drie klikken heeft de klant de volgende dag zijn olie in huis. De eerste pagina biedt een overzicht waarop hij een bepaald soort olie kan kiezen. Heeft hij dat gedaan, dan kan hij op de volgende pagina kiezen uit bijvoorbeeld vier soorten kwaliteit snijkoelvloeistoffen/wateroplosbaar. Hij kiest de hoeveelheid, vult zijn naam en adres in, rekent af en is klaar. Wie voor 14.00 uur besteld, heeft gegarandeerd zijn olie de volgende dag in huis. De levering is gratis. Er kunnen verschillende hoeveelheden worden besteld, variërend van 5 liter tot en met 1000 liter.

Ondersteuning
Naast een scherpe prijs en een hoogwaardige kwaliteit verwachten metaalbewerkers van hun leveranciers ook steeds meer ondersteuning in de vorm van kennis. Ook dat biedt The Oil Company. “Door onze ervaring in deze markt kunnen we snel reageren op vragen om ondersteuning. Onze fabrikant kan ook specialisten inzetten om klanten ter plekke te adviseren.”

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Verspanen

Olieproducten bestellen via WhatsApp

10-02 Bij The Oil Company kunnen nu ook olieproducten voor de metaalverspanende industrie worden besteld…

Verspanen

Hardchroom van der Meer slijpt zonder irritatie

17-05 Alles wat Hardchroom van der Meer kan verchromen, kan het in eigen huis ook…

Toeleveren

Marstair en Ex-Machinery gaan samenwerken

02-08 Ex-Machinery uit Nederland en het Engelse Marstair, bundelen hun krachten om de Maritieme sector…

Verspanen

Bestel je olie online

18-10 Een nieuwe exposant op METAVAK is The Oil Company. Ook de werkwijze van deze…

Toeleveren

Aankopen ook via factuur bij The Oil Company

01-02 De nieuwe webshop van The Oil Company is sinds 1 november operationeel. Deze biedt…

Verspanen

Perfect product met het juiste koelmiddel

21-12 Welke invloed heeft vloeibaar gereedschap op verspanende eigenschappen, gereedschapstandtijd en oppervlaktekwaliteit? Onder de titel…

Geen categorie

Sandvik maakt draaien slanke werkstukken veiliger

20-01 Het draaien van slanke werkstukken gaat gepaard lange spanen, trillingen en afbuiging. Om deze…

Geen categorie

Video: corrigeer een hoge koelmiddelconcentratie

29-10 Hebt u net de concentratie van uw snijvloeistof gecontroleerd en vastgesteld dat deze aan…

Metaalnieuws inBeeld

21/03/2024

TechniShow 2024 - The Final Review

16/03/2024

Sfeerimpressie dag 3 en 4 op de TechniShow 2024

16/03/2024

54U Media op de ESEF Maakindustrie 2024

16/03/2024

54U Media, de uitgever in de Metaal sprak op de TechniShow met Anco Euser van Widenhorn BV