Thielco gaat hightech mechanisch verzinken

Thielco Steel Solutions Group in Reuver, expert op het gebied van (mechanisch) verzinken en coaten, opent binnenkort een nieuwe hightech productielijn voor mechanisch verzinken. Deze vervangt de bestaande productielijn, die sinds 1987 actief is. De opening betekent een mooie start van het jubileumjaar; Thielco bestaat in 2020 70 jaar.

Mechanisch verzinken, oftewel mechanical zinc plating, is een corrosiewerende oppervlaktebehandeling die zijn oorsprong vindt in de Verenigde Staten, waar deze ontwikkeld is voor de automotive. In een roterende molen worden glasparels en chemie ingezet om zinkpoeder op de producten te walsen. Deze specifieke manier van verzinken is niet-elektrolytisch en wordt uitgevoerd bij kamertemperatuur, wat een aantal krachtige voordelen biedt: Geen risico op waterstofbrosheid en de materiaalhardheid wordt niet beïnvloed; Hoge corrosiewering per micron en een gelijkmatige, visueel aantrekkelijke laag; Laagdiktes vanaf 6 μm mogelijk, schroefdraadpassing blijft zodoende gegarandeerd; Geen stofafscheiding, oneffenheden of beschadigingen aan de producten; Goede elektrische geleiding; Verkleving van producten is uitgesloten.

Vlakke stansdelen

Het proces leent zich bij uitstek voor het conserveren van ringen, schijven en andere vlakke stansdelen. De lage procestemperatuur maakt het proces daarnaast uitermate geschikt voor geharde draadproducten, zoals draadnagels, veren en veerringen. Door al deze eigenschappen vormt mechanisch verzinken een ideaal alternatief voor elektrolytisch verzinken, thermisch centrifugaal verzinken en zinc flake coatings. De laatste jaren is de vraag naar deze behandeling sterk gestegen. Met de geheel in eigen beheer ontwikkelde productielijn vergroot Thielco de capaciteit en tilt de proceskwaliteit naar een nieuw referentieniveau. Het volledige proces vindt geautomatiseerd en receptgestuurd plaats, waardoor wordt ingezet op een ‘Zero Defects’ resultaat.

Thielco Steel Solutions Group is ISO-gecertificeerd. Het proces vindt plaats volgens de richtlijnen uit NEN-EN ISO 12683 en ASTM-B 695. Met snelle levertijden bedient de groep vanuit Reuver partners in heel West-Europa.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Verspanen

In één stap bevestigingsgaten boren en verzinken

09-06 “De meeste gereedschappen voor bevestigingsgaten die tegenwoordig worden gebruikt, zijn complexe op bestelling gemaakte…

Oppervlaktetechniek

Hessels installeert hypermoderne poedercoatinglijn

23-10 Hessels Poedercoating in Breda neemt vanaf 28 oktober een nieuwe poedercoatinglijn in gebruik. Deze…

Verspanen

Ceratizit gaat voor het podium

04-06 De Ceratizit Group wil met zijn Team Cutting Tools in 2022/2023 tot de mondiale…

Oppervlaktetechniek

Zware kolom verzinkt

17-04 In opdracht van een Duitse klant heeft Rotocoat een zware kolom met een gewicht…

Oppervlaktetechniek

Pompen en spuitpistolen

14-03 WSB presenteert op MTMS Machineering de nieuwste Wagner pneumatisch bediende dubbelmembraanpomp Topfinish DD10 voor…

Oppervlaktetechniek

Hemelsblauwe coating op A28-bruggen

18-01 Rijkswaterstaat heeft de brugleuningen van zeven oude viaducten over de A28 laten vervangen door…

Oppervlaktetechniek

DAF investeert in lakstraat met drie verdiepingen

02-09 DAF investeert 100 miljoen euro in een nieuwe state-of-the-art lakstraat voor haar cabinefabriek in…

Geen categorie

Hegin en Brandsma samen verder

29-01 Hegin in Heerde heeft de aandelen van Brandsma Metaalveredeling in Hilversum overgenomen. De nieuwe…

Metaalnieuws inBeeld

21/03/2024

TechniShow 2024 - The Final Review

16/03/2024

Sfeerimpressie dag 3 en 4 op de TechniShow 2024

16/03/2024

54U Media op de ESEF Maakindustrie 2024

16/03/2024

54U Media, de uitgever in de Metaal sprak op de TechniShow met Anco Euser van Widenhorn BV