Thomas Regout automatiseert logistiek met hulp van MCA

Thomas Regout International in Maastricht onderzoekt samen met partners de mogelijkheden voor geautomatiseerde logistiek in zijn fabrieken. Voor de eerste fase van dit (deel)project leverde MCA een Yaskawa robot inclusief tool om producten te handelen.

De tool is voorzien van lineaire servo-aangedreven spindels en geleidingen om zowel tussenlatjes als lange en korte profielen te kunnen handelen. De lengten van de profielen zijn klantspecifiek (tussen de 300 en 900 mm). De data hiervan wordt vanaf een bovenliggend systeem gecommuniceerd. De engineering, selectie van de lineaire en motion componenten, alsook assemblage van de tool werd door MCA uitgevoerd.

De eerste fase van het zogenoemde ‘Horse’ project is inmiddels afgerond. MCA mag ook mee werken aan fase 2 van het project in Maastricht. Dit betreft het automatisch en geordend aanleveren van de profielen voor de robot zodat deze gestapeld kunnen worden en met de AGV worden afgevoerd.

Thomas Regout is leverancier van telescopische geleiders voor toepassing in onder andere de automotive, meubilair, professionele opslagsystemen en industrie. Om de beste partner op het gebied van telescopische geleidingen te blijven heeft Thomas Regout de afgelopen jaren innovatieve verbeteringen aangebracht in zijn fabrieken. Klanten vragen om custom made producten van hoge kwaliteit, in kleine batches en met een korte doorlooptijd. Dat vergt ook aanpassingen in het productieproces. Hoge machinebeschikbaarheid, korte omsteltijden, hoge mate van automatisering en efficiënte processen zijn kenmerkend hiervoor.

De relatie tussen Thomas Regout en MCA op het gebied van aandrijftechniek gaat terug naar de beginjaren van Huppertz Technical Services (nu MCA) en duurt al ruim 25 jaar. Thomas Regout weet MCA ook steeds vaker te vinden voor totaalprojecten op het gebied van automatisering.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Toeleveren

MCA distributeur van lineaire tak NSK

18-11 NSK, een van ’s werelds grootste fabrikanten van lineair– en lagertechniek, heeft het distributeurschap…

Automatisering

Officiële opening nieuwe vestiging Yaskawa Benelux

10-07 Op feestelijke wijze is de nieuwe vestiging van Yaskawa Benelux op de Brainport Industries…

Bedrijf en Economie

MCA en Stamhuis bundelen krachten

16-01 MCA en Stamhuis Lineairtechniek treden sinds 1 januari vanuit één gezamenlijke merknaam naar buiten:…

Automatisering

MCA distributeur Vipa Controls

15-02 MCA Motion Control Automation wordt per 1 maart de officiële distributeur van Vipa Controls…

Metaalnieuws inBeeld

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

21/10/2020

Enorme productiviteits verbeteringen met Magistor duikfrees

19/10/2020

Veel investeringen in de plaatbewerking

X