Tien miljoen euro voor internationale groei Additive Industries

0

Additive Industries, de Eindhovense fabrikant van industriële 3D metaalprinters, heeft een lening van 10 miljoen euro afgesloten met BOM Brabant Ventures en grootaandeelhouder Highlands Beheer om de groei naar een wereldwijde top 3 positie te versnellen.

 

De BOM (Brabantse Ontwikkelings Maatschappij) heeft als doel meer economische groei, meer werkgelegenheid, oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken en een hoofdrol voor de provincie Brabant op het wereldtoneel te realiseren. Dat doet de onderneming door kennisdelen en het vormen van netwerken, maar ook door het verstrekken van kapitaal aan vernieuwende Brabantse bedrijven.

Het label Brabant Ventures richt de BOM zich met kennis en kapitaal op de versnelde, toekomstbestendige groei van ambitieuze Brabantse start- en scale ups in de topsectoren High-Tech Systemen en Software, Agrifood, Life Sciences & Health, Maintenance, Supply Chain en Biobased Economy. “Additive Industries speelt een belangrijke rol bij de ontwikkeling van de smart industry in Brabant, een van de speerpunten in ons investeringsbeleid”, zegt Miriam Dragstra, CCO van de Brabantse Ontwikkelingsmaatschappij. “Het bedrijf heeft alles in huis om een speler van wereldklasse te worden. Dat is goed voor de werkgelegenheid én voor de innovatie van de Brabantse maakindustrie. We zijn dan ook trots dat we het ambitieuze managementteam kunnen helpen om hun wereldwijde expansie te realiseren.”

Additive Industries opende vorig jaar nog een nieuwe fabriek op Strijp-T in Eindhoven. Op deze nieuwe locatie is het hoofdkantoor samengevoegd met de ontwikkelactiviteiten, assemblage van de 3D metaalprintsystemen en het testen hiervan. De verhuizing is onderdeel van de ambitie om een top 3 positie in de industriële 3D metaalprint markt in 2022 te realiseren. “Vanaf de start hebben we hard gewerkt aan een stevig financieel fundament voor de lange termijn plannen van Additive Industries” aldus Jonas Wintermans, medeoprichter van Additive Industries en samen met zijn broer Boris, directeur van Highlands Beheer. “We hebben een groot vertrouwen in de ambities van het team. Deze nieuwe financiële impuls is daarvan het logische vervolg.” Financieel directeur Ilko Bosman van Additive Industries vult hem aan: “Highlands is al sinds de oprichting van Additive Industries in 2012 een stabiele financiële partner. We zijn heel blij dat we die samenwerking kunnen uitbreiden en het vertrouwen hebben gekregen van BOM Brabant Ventures. De financiering gebruiken we om onze R&D activiteiten te vergroten, de procesontwikkeling te versterken én onze service-infrastructuur uit te breiden. Klanttevredenheid heeft onze hoogste prioriteit.”