Tijd om het heft in handen te nemen

Het hebben en beheren van een gereedschapsvoorraad kan een productiebedrijf veel tijd en geld kosten. Meer controle over het aanwezige snijgereedschap op de locatie, de beschikbare gereedschappen, wie de gereedschappen gebruikt en wanneer er nieuwe gereedschappen moeten worden besteld – dit alles zorgt voor aanzienlijke ondersteuning en transparantie.

Het ProLog Vending-systeem van Dormer Pramet biedt deze ondersteuning aan honderden bedrijven in talloze landen, waarbij individuele compartimenten worden beheerd in een standaard werkplaatskast op de gebruikslocatie. Naast de basisfuncties voor in- en uitchecken, zijn extra bedrijfsregels en -rapporten beschikbaar die een gedetailleerde analyse van de prestaties mogelijk maken. Daarnaast kunnen gebruikers gereedschappen automatisch sorteren op leeftijd en ze vergrendelen op basis van specifieke criteria, meldingen instellen voor het moment waarop een gereedschap een gedefinieerde instelling heeft bereikt, en kan de volledige geschiedenis worden bekeken op item en gebruiker.

Tijd om het heft in handen te nemen

Het veelzijdige automaatsysteem SmartDrawer.

Gereedschapsautomaten
SupplyBay en SmartDrawer zijn de populairste gereedschapsautomaten van Dormer Pramet. SupplyBay is ontworpen voor industriële omgevingen en zorgt voor een groot aantal betrouwbare uitgiftes van een breed scala aan gereedschappen en benodigdheden. Laden en bijvullen is gemakkelijk dankzij de grote uitgiftedeur. Met de veelzijdige SmartDrawer kunnen gebruikers het beste toegangsniveau voor elke toepassing kiezen. Er is een stand-alone-uitvoering mogelijk of een combinatie met andere apparaten voor een oplossing op maat. Hierbij wordt een mix van opties voor de compartimenten geboden, van 2 – 128 posities voor elke lade.

Tijd om het heft in handen te nemen

SaveRing kan tot 540 unieke artikelen bevatten en distribueren.

Nieuwe toevoegingen
Om het uitgifte-aanbod te verbeteren, heeft Dormer Pramet verschillende nieuwe machines op de markt gebracht, zodat de keus nog beter aansluit bij individuele behoeften. De nieuwe toevoegingen aan het aanbod zijn SaveRing, SaveBin en SaveRent. Dankzij al deze systemen hoeven bedrijven geen gereedschapsborden te gebruiken en methoden waarbij iedereen bij het gereedschap kan. SaveRing is een veelzijdige gereedschapsautomaat die tot 540 unieke artikelen kan bevatten en distribueren. De machine heeft vier kernfuncties voor het distribueren, uitlenen, retourneren voor herslijpen of reserveren van producten gedurende 30 dagen. SaveRent is een lockerkast met een uitleen- en beheersysteem voor gereedschap. De kast biedt mogelijkheden voor het bewaren, distribueren en retourneren van waardevolle, veelgebruikte gereedschappen en artikelen. Elke transactie wordt opgeslagen en vastgelegd wanneer een gebruiker toegang heeft tot een artikel. Met SaveBin brengen medewerkers gebruikte of onbruikbare artikelen terug, waarbij de eenheid een foto maakt van het product en de transactie registreert op naam van de medewerker. Het systeem geeft automatisch een melding als het afvalniveau een vooraf ingestelde waarde overschrijdt.

Intelligent brein
Alle machines worden ondersteund door toonaangevende databeheersoftware uit de industrie. Het intelligente brein bestuurt alle machines, maakt verbinding met de distributeurinformatie, integreert met klantgebaseerde ERP-systemen en maakt toegang mogelijk tot realtime informatie en administratie via elk apparaat met webtoegang. Dit geeft klanten de mogelijkheid de voorraadgegevens te bekijken en helpt bij het nemen van beslissingen op basis van realtime, accurate informatie. Het systeem verzamelt en verwerkt transactiegegevens, beheert het voorraadniveau en biedt automatisch aanvullen, met 24 uur per dag, 7 dagen per week en 365 dagen per jaar toegang tot de voorraad.

Voordelen gebruikers
Tal van bedrijven maken gebruik van het ProLog Vending-systeem. Een drietal voorbeelden.

V-Nass (Tsjechië, 150 medewerkers) bewerkt complexe onderdelen en assemblysets voor onderzeese oliewinningsactiviteiten. Het bedrijf maakt gebruik van twee SmartDrawers. De jaarlijkse omzet via het ProLog-systeem is 300.000 – 350.000 euro.
Voordelen voor het bedrijf:
• Gebruik van verborgen reserves met een waarde van 31.000 euro;
• 100% controle over de kosten;
• Optimalisatie van de voorraad;
• Hogere productie met kleinere voorraad.

Tatra Trucks (Tsjechië, 900 medewerkers) is producent van voertuigen en gebruikt één SmartDrawer. Jaarlijkse omzet via ProLog-systeem is 77.000 euro.
Voordelen voor het bedrijf:
• Gebruik van verborgen reserves;
• Optimalisatie van de voorraad;
• Verwijdering van artikelen die niet werden ingezet;
• Eenvoudiger pickingproces voor gereedschappen.

Ferrit (Tsjechië, 300 medewerkers) is actief in het segement monorail- en grondrailtransport. Het bedrijf gebruikt drie SmartDrawers. Jaarlijkse omzet via ProLog-systeem is 75.000 – 120.000 euro.
Voordelen voor het bedrijf:
• Gebruik van verborgen reserves met een waarde van EUR 15.000;
• 100% controle over de kosten;
• Verwijdering van 130 artikelen die niet werden ingezet;
• Verbruik met meer dan 60% beperkt.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Verspanen

Niets is onmogelijk

01-09 Dormer Pramet ondersteunt Take it Laesie met een reeks boren en tappen. Take it…

Verspanen

De Verspaningstafel: “Maakindustrie stevent af op goede jaren”

28-06 Leveranciers van verbruiksartikelen kunnen over het algemeen snel inschatten hoe een marktsegment er economisch…

Verspanen

Zuivere 90° hoek met de nieuwe TNGX

22-04 De frees is lichtsnijdend, waardoor afbuiging wordt voorkomen en een uitstekende oppervlakteafwerking mogelijk is.…

Verspanen

Uitbreiding af- en groefsteekgereedschappen Dormer Pramet

06-04 Deze uitbreiding is een vervolg op de nieuwe af- en groefsteekgereedschappen, die in november…

Verspanen

Freesuitbreiding voor lastig verspaanbare materialen

22-03 De vijfsnijders (S770HB/S771HB/S772HB/S773HB), laten tot 25% hogere voedingswaarden toe ten opzichte van vier snijkanten.…

Verspanen

Dormer Pramet neemt Indiase fabrikant Miranda Tools over

08-02 De overname verbetert de productiemogelijkheden van Dormer Pramet, wereldwijde fabrikant en leverancier van verspanende…

Verspanen

Nieuwe uitdaging bij Dormer Pramet

26-01 Hans van Steenis heeft na bijna twintig jaar afscheid genomen van zijn functie als…

Verspanen

Deze zes metalen kunnen gebruikt worden voor het CNC frezen

18-11 Zoals je mogelijk al wel weet kun je bij CNC frezen gebruik maken van…

Metaalnieuws inBeeld

15/06/2021

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

21/10/2020

Enorme productiviteits verbeteringen met Magistor duikfrees

X