TMB de Jong viert 50-jarig bestaan

0
52

TMB de Jong in Wommels bestaat 18 november 50 jaar. Albert de Jong startte in 1968 zijn eigen bedrijf met een oude draaibank. Zijn voormalige werkgevers Landustrie uit Sneek en Philips Drachten behoorden tot zijn eerste klanten.

In 1989 werd Jelle de Jong mededirecteur. Vader en zoon investeerden hun verdiensten steeds in de nieuwste bewerkingsmachines en breidden zo het bedrijf uit tot een van de modernste metaaltoeleveringsbedrijven in draai- en freeswerk van Noord-Nederland. Sinds 2000 is Jelle algemeen directeur en eigenaar van Technisch Metaalbedrijf De Jong.

De nieuwste aanwinst van Technisch Metaalbedrijf De Jong is een horizontaal bewerkingscentrum HX-300IG van Kitamura. Deze machine met 100 gereedschappen heeft acht opspantafels. Op 23 november wordt het jubileumfeest samen met het personeel, klanten en belangrijkste leveranciers gevierd. Op deze dag is er ook ruim gelegenheid een rondgang door het bedrijf te maken. Het feest wordt helaas gevierd zonder de oprichter Albert de Jong. Hij is eind 2016 overleden.