Toepassingen voor aluminium met RVS-look breiden zich uit

De toepassingen van aluminium met RVS-look breiden zich steeds verder uit. De materiaalsoort is vaker te zien in het straatbeeld en ook bij MCB is er steeds meer vraag naar de toepassing en de mogelijkheden van aluminium met RVS-look. Op de website van de metaalgroothandel wordt uitgelegd wat de voordelen zijn, maar ook waar rekening mee gehouden dient te worden.

MCB uit Valkenswaard levert metaal met een assortiment in staal, RVS, aluminium en non-ferro. Een nieuwe trend is aluminium met RVS-look. In een blog op de website van MCB legt Projectmanager Aluminium Lambert van de Schans uit waarom hij enthousiast is over de nieuwe materiaalsoort.

Het meest gebruikte aluminium met RVS-look wordt door MCB geleverd met een 5 micron anodisatielaag, enigszins ingekleurd, zo valt te lezen op de website van de metaalgroothandel. Het is iets minder helder dan aluminium en MCB heeft twee soorten stainless steel look: blank of 5 micron geanodiseerd. Dat laatste is het echte RVS-look, omdat de anodisatielaag is ingekleurd alsof het RVS is. Het materiaal is verder vergelijkbaar met ander aluminium: altijd voorzien van een beschermfolie en het kan dus worden gelaserd of gebogen. “Aluminium met RVS-look is echt overal toepasbaar, ik heb zelfs al speakers van het materiaal gezien”, zegt Van De Schans in het blog. “Klanten vragen er steeds vaker naar. Ik zou het ook graag in het nieuwe interieur van de MCB-kantoren willen zien.”

De reden dat aluminium met RVS-look toegepast kan worden is bijvoorbeeld omdat het lichter is dan RVS. “Je ziet er echter ook geen vingerafdrukken op, mits het geanodiseerd is”, legt Van De Schans uit. “Het materiaal wordt gemaakt door de walsrol op een bepaalde manier te slijpen, je drukt de structuur in het materiaal en het wordt egaal. Het ziet er niet alleen perfect uit, maar is desgewenst ook te anodiseren. Je mag het wel spoelen maar niet beitsen, dan verlies je structuur.”

De toepassingen van aluminium met RVS-look zijn breed. Zo vertelt Van De Schans dat de materiaalsoort bijvoorbeeld in de keuken toegepast kan worden, maar ook bij architectonische toepassingen: “Voor gevelbekleding bijvoorbeeld en ook binnen: liften en dergelijke. Maar tevens als wandbekleding, zeker als je een andere kleur neemt. Dan heb je bijvoorbeeld aluminium met messing uitstraling! Ik heb vorige week bij twee klanten proefmateriaal geleverd: een gevelbouwer en een anodiseerbedrijf dat panelen maakt voor schakelkasten. Daar was het een vervanger voor het slijpen en anodiseren van aluminium: je hebt kans op oneffenheden in slijpen of verschillen in slijpstructuur. RVS is veel te duur en te zwaar om aan de gevel te hangen, maar architecten willen wel eens wat anders gebruiken dan geanodiseerd aluminium. Daar is dit een mooie oplossing voor!”

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Plaatbewerking

Productiviteitswinst met nieuwe laser en software

21-10 Vlonder Plaatwerk is een toeleverancier die op klantspecificatie producten in staal, RVS en aluminium…

Materialen

Globitas neemt HEGO Stainless Steel & Aluminium over

11-10 HEGO is al sinds 1977 als internationale groothandel en service center actief in de…

Plaatbewerking

Tweede editie 4Innovatorsdays krijgt meer inhoud

11-10 Om de tweede editie van de 4Innovatorsday nog meer inhoud te geven, hebben de…

Materialen

MCB kiest voor IMCO RVS rondstaf voor de verspaning

22-09 Om die reden heeft MCB Group het assortiment in Europees Beter Verspaanbaar RVS staf…

Oppervlaktetechniek

RVS Finish start met Sublimotion

17-06 Hierdoor is het mogelijk 100% van de werkzaamheden op te leveren conform de huidige…

Toeleveren

Succes Verba stoelt op de perfecte voerbak

31-05 Op 21 mei 1971 startte varkenshouder Bert Verbakel zijn bedrijf in stalinrichtingen voor de…

Materialen

MCB Direct bouwt drie XL-vestigingen

03-05 MCB Direct beschikt nu nog over acht vestigingen in Doetinchem, Breda, Hapert, Alkmaar, Almere,…

Automatisering

Hoekman RVS van start met digitaal inkopen via Gatewise

09-02 Door het in- en verkoopproces op deze wijze te stroomlijnen worden handmatige, kostbare en…

Metaalnieuws inBeeld

15/06/2021

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

21/10/2020

Enorme productiviteits verbeteringen met Magistor duikfrees

X