Toptubes levert speciale RVS-buizen in kleine volumes

Onder de naam Toptubes brengt Perfotube in Renswoude een klant specifiek alternatief op de markt voor standaard roestvast stalen buizen en getrokken, naadloze buizen. Aantrekkelijk is hierbij vooral dat deze RVS buizen, buisprofielen en kokers met bijvoorbeeld zeer nauwe toleranties of een bijzondere afwerking al kunnen worden afgenomen in ordergroottes vanaf 3,5 ton. “Wij bieden mogelijkheden aan die er voorheen niet waren in dit kleine volume”, zegt Jan Willem van Manen van Perfotube.

Het leveringsprogramma van Toptubes is volgens hem ‘specialer dan speciaal’. Perfotube, producent en leverancier van geperforeerde buizen en metalen presentatiesystemen voor de retailmarkt, werkt hiervoor nauw samen met de Duitse staalspecialist Wuppermann. Deze produceert een hoge kwaliteit speciale buis. Niet alleen ronde buizen (leverbaar in diameters van 6 tot 76,1 mm en wanddikten van 0,4 tot 3,2 mm), die het meest gangbaar zijn, maar ook elliptische, ovale, rechthoekige en speciale buisvormen in diverse afmetingen, diameters en wanddikten. Alle RVS-kwaliteiten zijn leverbaar. “Van elke RVS-soort die op coil verkrijgbaar is, kunnen wij een buis maken”, zegt Van Manen.

Nauwkeurige toleranties
Wuppermann produceert het buismateriaal in heel nauwkeurige toleranties; een tolerantie van 0,01 mm op de rondheid of de rechtheid is mogelijk. “De klant mag zeggen wat de tolerantie moet zijn, dan gaan wij het maken”, aldus Van Manen. Ook voldoet het buismateriaal aan allerlei kwaliteitsnormen en certificeringen. Zo zijn de buizen leverbaar conform DIN, EN en AISI, goedgekeurd voor gas- en drinkwaterleidingen conform DVGW en conform de richtlijn Druktoestellen 97/23/EG.

Geschikt voor diverse sectoren
Met Toptubes bedient Perfotube tal van markten buiten de retailsector. Het RVS buismateriaal is bij uitstek geschikt voor toepassingen in de apparaten- en machinebouw, voedingsindustrie,  architectuur, farmaceutische industrie, chemische industrie, medische sector, elektronica-industrie, sanitair en verwarming, meubelindustrie, (afval)watertechniek en scheepsbouw.
Binnen deze sectoren zijn diverse partijen actief die zelf een stukje productontwikkeling doen of zelf hun producten maken en daarbij hoge eisen stellen aan hun buismateriaal. Toptubes is interessant als er bijvoorbeeld moet worden voldaan aan strenge hygiëne-eisen, als er nauwe toleranties nodig zijn of als er sprake is telescopeerbare toepassingen. In zulke gevallen kunnen speciale RVS buizen soelaas bieden, maar vaak is dat niet haalbaar omdat deze bij de reguliere staalhandel in grote hoeveelheden van vaak wel 25 ton moeten worden afgenomen. “Bij ons is speciaal RVS-buismateriaal al beschikbaar vanaf 3,5 ton”, aldus Van Manen. “Dat komt overeen met het draaien van ongeveer 1 coil. We produceren dit op afroep en op klantspecificatie.”

Nieuwe productiemogelijkheden
Daarmee kan Toptubes oplossingen bieden aan bedrijven die bijvoorbeeld aanlopen tegen een probleem op het gebied van de nauwkeurigheid. De toepassing van RVS buismateriaal met heel nauwe toleranties kan dan nieuwe mogelijkheden in de productie opleveren. Van Manen haalt een voorbeeld aan uit de medische sector bij de productie van infuuspalen. Daarin zit een ovale buis met een bepaalde klem er omheen. Daarom moet de buis heel nauwkeurig zijn. Hetzelfde geldt voor paniekgrepen, waarbij de buis perfect moet passen in een aluminium blok. Een producent van RVS fietssturen, waar de handgrepen en de klemmen van de remmen op moeten passen zou ook baat kunnen hebben bij de buizen van Toptubes. Evenals de warmtewisselaar industrie, waar veelal naadloze buizen worden toegepast omdat gelaste buizen daarvoor nog niet goed genoeg zijn. “Onze gecertificeerde gelaste buizen met gladde lasnaad  zijn daarvoor echter wel geschikt”, aldus Jan Willem van Manen. “Daarmee kan een duidelijk prijsvoordeel worden behaald.”

Tags

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Plaatbewerking

Productiviteitswinst met nieuwe laser en software

21-10 Vlonder Plaatwerk is een toeleverancier die op klantspecificatie producten in staal, RVS en aluminium…

Materialen

MCB kiest voor IMCO RVS rondstaf voor de verspaning

22-09 Om die reden heeft MCB Group het assortiment in Europees Beter Verspaanbaar RVS staf…

Oppervlaktetechniek

RVS Finish start met Sublimotion

17-06 Hierdoor is het mogelijk 100% van de werkzaamheden op te leveren conform de huidige…

Toeleveren

Succes Verba stoelt op de perfecte voerbak

31-05 Op 21 mei 1971 startte varkenshouder Bert Verbakel zijn bedrijf in stalinrichtingen voor de…

Materialen

MCB Direct bouwt drie XL-vestigingen

03-05 MCB Direct beschikt nu nog over acht vestigingen in Doetinchem, Breda, Hapert, Alkmaar, Almere,…

Verspanen

CNC-boorcentrum van CMA maakt Camps Constructie flexibel

08-02 De medewerkers van Camps Constructie verwerken dagelijks staal, RVS en aluminium voor de meest…

Verspanen

Deze zes metalen kunnen gebruikt worden voor het CNC frezen

18-11 Zoals je mogelijk al wel weet kun je bij CNC frezen gebruik maken van…

Bedrijf en Economie

Martin Suijker nieuwe Algemeen Directeur Van Raak Groep

05-11 Martin Suijker (51) wordt de nieuwe Algemeen Directeur van Van Raak Groep. Hij volgt…

Metaalnieuws inBeeld

15/06/2021

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

21/10/2020

Enorme productiviteits verbeteringen met Magistor duikfrees

X