Touchscreen maakt besturing metaalbewerkingsmachine nóg gemakkelijker

0

In de ICT is een vreemde paradox waarneembaar. Particulieren profiteren al jaren van de meest slimme innovaties. Denk aan intuïtief en makkelijk te bedienen tablets en smart phones. Terwijl het bedrijfsleven, en merkwaardig genoeg vooral het industriële bedrijfsleven, het vaak nog moet doen met een bijna archaïsch aandoende handmatige knoppenbediening. Maar gelukkig dringt de innovatie van Apple ook door in de industriële omgeving, zoals nu bij Heidenhain.

Goed nieuws is namelijk dat de bekende, populaire en veel toegepaste TNC 620 en TNC 640 besturingen voortaan ook verkrijgbaar zijn met een touchscreen. Operators zullen dit gemak verwelkomen. De TNC 620 en TNC 640 combineren hiermee de typische voordelen van de Heidenhain contourbesturing met de gebruikersvriendelijke touchscreen-technologie, vergelijkbaar met bijvoorbeeld smartphones of tablets.

Net als op een tablet…
Hoe het werkt? Net als op een tablet: overzichtelijk en herkenbaar. Slechts een lichte druk van uw vinger is voldoende om een gewenste functionaliteit in werking te zetten. Moeiteloos te bedienen met een lichte aanraking van het scherm, vingerbewegingen en het op te roepen toetsenbord. Ook zeer praktisch is dat de touchscreen-bediening van de besturingen TNC 620 en 640 van Heidenhain contentgedreven werkt. Wat dit voor de operator betekent? Deze blijft met de functietoetsen op het touchscreen binnen de omgeving waarbinnen de operator op dat moment navigeert. De operator wordt dus niet voortdurend onvrijwillig en hinderlijk teruggeworpen op het startmenu van de besturing. Dit scheelt tijd, geld en minimaliseert foutkansen.

Combinatie van snelheid en accuratesse
De operator navigeert snel en intuïtief door lange lijsten, programma’s, tabellen en andere inhoud door dynamisch te scrollen. De operator kan dit dynamische scrollen op elk gewenst moment stoppen. Dat maakt het gemakkelijk om bijvoorbeeld een bepaalde NC-regel te vinden of een gereedschap in lange NC-programma’s of gereedschapstabellen. De touchscreen-bediening is optioneel leverbaar bij zowel de TNC 620 als de TNC 640.

TNC640