Tower van RoboJob gaat wereldwijd

Nu de economie zich weer op gang trekt, blijkt automatisering erg in trek. Dat merkt men ook bij RoboJob, de Belgische specialist in CNC-automatisering. Zo heeft één van haar ‘key accounts’ besloten de Tower in te zetten in alle wereldwijde productievestigingen.

De Tower is de meest geavanceerde automatisering van RoboJob. Een magazijn kan worden voorzien van ruwe materialen, maar ook van pallets en opspanmiddelen.

Al meer dan een jaar heeft de globale economie het hard te verduren. Het Coronavirus maakte dat verschillende industrieën harde klappen kregen. Nu de vaccinatiecampagne stilaan op volle snelheid draait, zijn de economische vooruitzichten weer positief. In zijn World Economic Outlook van april 2021 voorziet het IMF een groei van het wereldwijde bbp van 6,0 % in 2021. Het BBP van de eurozone zou op zijn beurt toenemen met 4,4 % in 2021 en in de Verenigde Staten en China zullen groeivoeten bereikt worden van respectievelijk 6,4 en 8,4 % in 2021. (Bron: FOD Economie)

Teller blijft doorlopen

In het ‘nieuwe normaal’ blijken bedrijven volop te willen inzetten op automatisering en digitalisering. Multinationals, maar even goed grotere nationale bedrijven en ook MKB-bedrijven hebben de afgelopen periode gebruikt om alle pro’s en contra’s goed in kaart te brengen. Sinds de zomer van 2020 merkte men bij RoboJob ook een flinke toename van het aantal aanvragen uit binnen- en buitenland, vertelt CEO Helmut De Roovere: “Al sinds juli, augustus van vorig jaar hebben we een flinke groei mogen vaststellen van het aantal bezoeken op onze website en tevens het aantal aanvragen voor informatie, demo’s en offertes. Sinds het najaar van 2020 heeft zich dat ook weten te vertalen in flink wat nieuwe bestellingen. Maar de echte groei stellen we sinds begin dit jaar vast.

Nooit eerder mochten we zoveel bestellingen noteren tijdens het eerste kwartaal. We dachten dat we in het tweede kwartaal een terugval zouden zien, maar dat blijkt vooralsnog niet het geval. De teller blijft gewoon doorlopen. Zo kregen we pas van één van onze internationale ‘key accounts’ te horen dat ze onze Tower gaan inzetten in alle productievestigingen wereldwijd.”

72 Uur autonoom produceren

De Tower is de meest geavanceerde automatisering van RoboJob. Een magazijn kan worden voorzien van ruwe materialen, maar ook van pallets en opspanmiddelen. Een robot belaadt en ontlaadt deze dan in één of meerdere CNC-machines, waardoor er 72 uur autonoom geproduceerd kan worden. Daarbij kunnen zowel enkelstuks als seriewerk geautomatiseerd worden, waarmee de Tower een ideaal automatiseringsconcept is voor high mix, low volume.  Een Tower kan aan zowel freesmachines als draaimachines geplaatst worden.

Nog maar enkele weken terug werd de 30ste Tower geïnstalleerd. Met deze nieuwe overeenkomst zal dat aantal echter flink de lucht in gaan. “Wij zijn er helemaal klaar voor”,  vertelt De Roovere. “We beschikken over ruim voldoende capaciteit om de bestelde systemen tijdig te produceren en ook te installeren. Met meer dan 1.000 installaties op de teller beschikken we ondertussen ook over een pak ervaring, en daar kunnen onze klanten nu de vruchten van plukken.”

Tags

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Automatisering

RoboJob installeert dertigste Tower

06-04 Op de EMO Hannover in 2017 stelde RoboJob haar Tower voor het eerst voor.…

Automatisering

RoboJob in de wolken met nieuwe nominatie voor Trends Gazellen

03-02 De Trends Gazellen bekronen elk jaar de snelst groeiende ondernemingen, telkens op basis van…

Automatisering

RoboJob lanceert laagdrempelig automatiseringsconcept

13-01 CNC-automatiseerder RoboJob lanceert de Pallet-Load Series. Dit is een nieuw, laagdrempelig automatiseringsconcept, dat bestaat…

Automatisering

Nominatie RoboJob voor Technology Fast 50

04-11 CNC-automatiseerder RoboJob is genomineerd voor de Technology Fast 50. Deze prijs wordt jaarlijks uitgereikt…

Automatisering

Samenwerking RoboJob-Okuma schot in de roos

21-09 Nog voor de eerste editie van de Automation Team Day heeft plaatsgevonden, is de…

Automatisering

RoboJob organiseert eerste Automation Team Day

02-09 De Belgische CNC-automatiseerder RoboJob organiseert op 8 oktober de eerste ‘Automation Team Day’, samen…

Automatisering

RoboJob biedt leasingformules nu ook in de Benelux

01-07 Dankzij nieuwe overeenkomsten die RoboJob heeft afgesloten met leasingmaatschappijen in België en Nederland, kunnen…

Automatisering

RoboJob verwacht nog stevige piek in aantal bestellingen

24-06 Na enkele vreemde, bijna onwezenlijke maanden draait RoboJob al weer op volle toeren. De…

Metaalnieuws inBeeld

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

21/10/2020

Enorme productiviteits verbeteringen met Magistor duikfrees

19/10/2020

Veel investeringen in de plaatbewerking

X