Tower wordt blikvanger RoboJob op TechniShow

RoboJob, de Belgische marktleider in CNC-automatisering, kijkt reikhalzend uit naar TechniShow. Daar moet de gloednieuwe Tower de blikvanger worden.

Op de EMO in Hannover stelde RoboJob in september twee nieuwe producten voor: het eerste geïntegreerde model voor de automatisering van CNC-draaimachines – de Turn-Assist 200i – en ook een volledig nieuw concept, de Tower. Daarmee heeft RoboJob een nieuw segment in de markt opengebroken: behalve product- en palletbelading wordt het met de Tower ook mogelijk om spanmiddelen en gereedschappen te beladen en ontladen. En dat moet de autonomie van de CNC-machine aanzienlijk verhogen, zowel voor draai- als voor freeswerk.

Schot in de roos
Het bleek een schot in de roos op de EMO: de interesse was groot op ’s werelds grootste machinebeurs voor de metaalindustrie. “Sindsdien zijn er verschillende orders geplaatst, ook door klanten in Nederland”, vertelt Area Sales Manager Bert den Ouden. “Maar ook door klanten in Duitsland en zelfs Italië”, vult Business Development Manager Jelle De Roovere hem aan. “Ondertussen staat de teller al op tien bestellingen, en we zijn ervan overtuigd dat er nog verschillende gaan volgen in Nederland.”

Beperkte oppervlakte
De Tower blijkt een vernieuwend automatiseringsconcept. Op een beperkte oppervlakte van 1,40 vierkante meter slaagt RoboJob erin om 8,40 vierkante meter beschikbare laadruimte te creëren. Dat komt doordat de Tower in de hoogte gebouwd wordt. Daarin worden lades ondergebracht die flexibel kunnen worden ingericht, opdat zowel ruwe materialen, afgewerkte stukken, en later ook spanmiddelen en gereedschappen erin kunnen worden ondergebracht.  Een liftsysteem zorgt ervoor dat de onderdelen naar de robot gebracht worden.  Dat maakt dat kleinere robotmodellen kunnen worden ingezet. Het is dus niet nodig een grote robot aan te schaffen voor de kleinere producten die iemand maakt. Niet alleen slim, het bespaart ook onnodige kosten.

Centraal magazijn
Doordat de Tower ook aan meerdere machines kan worden ingezet, functioneert deze als het ware als een centraal, automatisch magazijn. De Tower blijkt bovenal een compacte, modulaire bouwsteen waarmee nagenoeg in iedere situatie dé ideale automatiserings-layout geconfigureerd kan worden. En daar hebben dus ook Nederlandse klanten dus wel oren naar.  Dat is nog gebleken uit een bestelling die RoboJob op de METAV-beurs mocht noteren van een Nederlandse firma met een vestiging in Duitsland, en het is niet de enige bestelling die uit Nederland komt.

“Zo ook Lacom Machinefabriek”, aldus Den Ouden. “Daar gaan we in juni de eerste Tower in Nederland installeren, aan een Integrex-machine van Mazak.  Lacom is een grote naam in de Nederlandse maakindustrie, waar al jaren volop wordt ingezet op automatisering.  Zo telt de groep méér dan 100 CNC-machines en tientallen automatiseringen.  Dat net zij voor de Tower kiezen, is toch een enorme erkenning voor onze collega’s in R&D die dit concept volledig hebben uitgedokterd.”

TechniShow-bezoekers kunnen de Tower zelf aan het werk zien. Dit innovatieve concept wordt immers de blikvanger op de RoboJob-stand.  Daarnaast zal RoboJob er ook andere automatiseringsproducten voorstellen uit haar brede portfolio aan standaard automatiseringsproducten.

RoboJob, hal 10, stand E 030

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Automatisering

Tower van RoboJob gaat wereldwijd

11-05 Al meer dan een jaar heeft de globale economie het hard te verduren. Het…

Automatisering

RoboJob installeert dertigste Tower

06-04 Op de EMO Hannover in 2017 stelde RoboJob haar Tower voor het eerst voor.…

Automatisering

RoboJob in de wolken met nieuwe nominatie voor Trends Gazellen

03-02 De Trends Gazellen bekronen elk jaar de snelst groeiende ondernemingen, telkens op basis van…

Automatisering

RoboJob lanceert laagdrempelig automatiseringsconcept

13-01 CNC-automatiseerder RoboJob lanceert de Pallet-Load Series. Dit is een nieuw, laagdrempelig automatiseringsconcept, dat bestaat…

Automatisering

Nominatie RoboJob voor Technology Fast 50

04-11 CNC-automatiseerder RoboJob is genomineerd voor de Technology Fast 50. Deze prijs wordt jaarlijks uitgereikt…

Automatisering

Samenwerking RoboJob-Okuma schot in de roos

21-09 Nog voor de eerste editie van de Automation Team Day heeft plaatsgevonden, is de…

Automatisering

RoboJob organiseert eerste Automation Team Day

02-09 De Belgische CNC-automatiseerder RoboJob organiseert op 8 oktober de eerste ‘Automation Team Day’, samen…

Automatisering

RoboJob biedt leasingformules nu ook in de Benelux

01-07 Dankzij nieuwe overeenkomsten die RoboJob heeft afgesloten met leasingmaatschappijen in België en Nederland, kunnen…

Metaalnieuws inBeeld

15/06/2021

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

21/10/2020

Enorme productiviteits verbeteringen met Magistor duikfrees

X