Troostwijk zet met nieuwe CEO en investeerder in op internationale groei

Ghislaine Duijmelings, voorheen CEO bij Manutan Benelux, is aangesteld als CEO bij Troostwijk Auctions & Valuations in Amsterdam, Europa’s grootste industriële (online) veilinghuis. Daarnaast heeft investeerder Hartenlust Group ruim 30 procent van de aandelen van het bedrijf verworven. Volgens Troostwijk zijn zowel het aantreden van Duijmelings als de investering door Hartenlust belangrijke stappen in verdere internationale groei.

Volgens Duijmelings, die eerder ruim 20 jaar internationale ervaring opdeed bij de Manutan Group en in 2014 de succesvolle rebranding van dat bedrijf leidde, draait het bij Troostwijk om meer dan veilingen. “In feite gaat het om asset management – hoe maak ik zo slim mogelijk gebruik van mijn activa. Veel bedrijven hebben machines en voorraden waar weinig tot niets mee gebeurt. Denk aan overcapaciteit, vervanging of stopgezette activiteiten. In plaats van ze ‘werkloos’ te laten staan, kiezen steeds meer bedrijven er voor ze te gelde te maken.”

Duijmelings (46) stuurt alle vestigingen in zestien landen aan. Naast groei is volgens haar het op een hoger plan brengen van onder meer de (internationale) marketing noodzakelijk. “Bovendien gaan we nog sterker inzetten op de menselijke relaties. Kopen en verkopen gaat immers vooral om vertrouwen. Een veiling opzetten kan iedereen, maar ben je ook ná de koop nog blij? Dat wij in zoveel landen al zo lang specifieke mensen, kennis en contacten hebben, schept vertrouwen.”

Investeerder Hartenlust Group
Met de investering door Hartenlust denkt Troostwijk een extra professionaliseringsslag te maken. Duijmelings: “Zij investeren niet alleen geld, maar bieden ook expertise en een groot netwerk. Bovendien zijn ze selectief ten opzichte van de bedrijven waarmee ze in zee gaan. Pas als een firma echt toe is aan een volgende stap, zetten zij hun kennis en ervaring hier voor in. Niet alleen door efficiëntere processen, innovatie en groei, maar ook door heel gericht het management te helpen zichzelf te ontwikkelen. Die aanpak spreekt ons aan. We merken nu al hun scherpte en toegevoegde waarde in de gesprekken die we voeren.”

Groei en professionalisering
Concreet doel van management en aandeelhouders is om de positie van Troostwijk Auctions & Valuations in de Benelux verder te versterken en naast de veilingen ook de andere diensten als taxatie, advies, consultancy en asset management sterker op de kaart te zetten. In landen als Italië, Frankrijk, Duitsland en Spanje wil het bedrijf doorstoten naar de absolute top en werken aan verdere professionalisering van onder andere de sales en marketing. Duijmelings: “We maken gebruik van de internationale reputatie, kracht en kennis van de holding, met groot respect voor de lokale expertise.”

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Bedrijf en Economie

Markt voor gebruikte machines blijft stabiel

11-01 De omzet met gebruikte machines was vorig jaar stabiel, want die is niet zo…

Bedrijf en Economie

Inbrengveilingen Troostwijk werken goed in de metaal

25-10 Het principe van de inbrengveiling is eenvoudig. Iedere metaalondernemer die één of twee overtollige…

Verspanen

Driedaags open huis bij Mondiale

14-09 Mondiale (opgericht in 1921) heeft zijn hoofdkantoor in het Oost-Vlaamse Zele en is gespecialiseerd…

Bedrijf en Economie

TBAuctions wil grootste online veilingplatform van Europa worden

29-11 TBAuctions is in 2018 ontstaan uit de fusie tussen Troostwijk Auctions (B2B-veilingen) en BVA…

Toeleveren

Inboedel Waalres Lasbedrijf op online veiling

05-07 Het online aanbod bestaat uit een grote verscheidenheid aan metaalbewerkingsmachines, gereedschappen en een personenwagen.…

Bedrijf en Economie

Constructieafdelingen en spuiterij Hitachi in online veiling

29-06 De constructie-afdelingen in Amsterdam ­– waar grote kranen, bulldozers en graafmachines worden gemaakt –…

Toeleveren

Veilingplatform Surplex groeit in coronacrisis

02-12 Het industriële veilingplatform Surplex heeft dit jaar tot nu toe 584 internationale online veilingen…

Bedrijf en Economie

Surplex brengt vertrouwen in veilingen met uitgebreide service

28-09 Het industriële veilinghuis Surplex met kantoren in dertien landen, waaronder sinds dit jaar ook…

Metaalnieuws inBeeld

25/04/2023

Galvano Metaal Podcast - Meer betalen voor laser kwaliteit?

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021