Trumpf Nederland test e-shop voor onderdelen

0

Trumpf Nederland is gestart met een e-shop. Onderdelen kunnen nu sneller, makkelijker en ieder moment worden besteld. Nederland is voor het Trumpf concern een pilotmarkt voor deze allereerste e-shop versie.

Aanleiding voor het starten van de webshop waren vragen van klanten. Ralf Wolthuis, verkoopmedewerker bij Trumpf Nederland in Hengelo, vertelt: Jacfriesland is bijvoorbeeld een goede klant, die veel machines van ons in gebruik heeft en meerdere malen per week onderdelen bestelt. Mijn contactpersoon daar klaagde afgelopen voorjaar aan de telefoon: kleding kan ik elk moment op internet bestellen, maar bij onderdelen die we nodig hebben functioneert dat niet.”

Nu functioneert dat echter wel. De e-shop is bereikbaar via de rubriek MyTrumpf op de bedrijfswebsite. Opdrachten gaan langs deze weg automatisch naar het logistieke centrum op de hoofdvestiging van Trumpf in het Duitse Ditzingen. In plaats van voor elk onderdeel te bellen kan de klant zijn onderdelen online kopen. “Als hij voor 16.30 uur bestelt, krijgt hij de levering al de volgende dag thuis, als het onderdeel op voorraad ligt”, zegt Wolthuis. “De e-shop doet ook onmiddellijk suggesties voor de geschikte onderdelen voor de machine van de klant. Dat maakt bestellen gemakkelijker. De e-shop is 24 uur per dag, ook op zaterdag en zondag, open. Alles is beschikbaar per click: de prijs, de klantenkorting en alternatieve producten.” Tussen de 30 en 40 personen kopen op deze manier al dagelijks. Het team van Trumpf dat zich met deze ontwikkeling bezighoudt, moest wel een paar hindernissen nemen. “We moesten garanderen dat de bestelde delen op de machine van de klant passen en de shop met het al bestaande ERP-systeem verbinden. Maar deze inspanning zal zich de komende jaren voor Trumpf uitbetalen”, zegt Patricia Haug, productverantwoordelijke voor de e-Shop.

Als alles soepel verloopt kunnen binnenkort ook servicedelen in de e-shop worden besteld. Trumpf wil de e-shop verder uitbouwen. Nederland is een test, waar belangrijke ervaringen kunnen worden opgedaan voor dit nieuwe digitale verkoopkanaal. Alle feedback van de klanten wordt beoordeeld en benut voor verbeteringen. De bedoeling is dat de e-shop ook voor andere landen beschikbaar komt. Trumpf ziet de e-shop als een oplossing die wereldwijd tot inzet kan komen.