Tube Centre Marknesse zet de deuren open

Met een 3D fiberlasersnijmachine van Adige snijdt Tube Centre Marknesse sinds afgelopen zomer metalen kokers, buizen en profielen in allerlei vormen. Op vrijdag 24 november hebben belangstellenden de kans om een kijkje te nemen binnen het bedrijf.

“Altijd ben je op zoek naar mogelijkheden om producten slimmer, sneller en beter te maken”, zegt Simon van den Hengel, directeur en mede-eigenaar van TCM. Dit ervoer hij bij MCM, waar hij zich bezighield met het lasersnijden van metalen platen. Zo ontstond het idee om een bedrijf op te zetten dat zich volledig richt op het verwerken van metalen kokers, buizen en profielen.  “Door 3D lasersnijden kan het aantal bewerkingen worden verminderd,” legt Van den Hengel enthousiast uit. “Dit betekent een daling van de kostprijs van het eindproduct. “

Verkorten productietijd
Door te werken met lasergesneden producten verloopt het vervolgproces makkelijker, Bewerkingen als zagen, boren en frezen vallen weg wat de doorlooptijd verkort. De engineer bepaalt in de ontwerpfase exact hoe het product eruit komt te zien en hoe de  verbindingen zitten. Wanneer er bijvoorbeeld met pen-gat verbindingen wordt gewerkt, hoeft er later niets meer te worden uitgemeten. “Dat scheelt tijd en vermindert de kans op fouten”, aldus Van den Hengel.

Kwaliteit constructie
Doordat TCM alle denkbare vormen snijdt, kunnen er sterkere verbindingen geconstrueerd worden. “Een buis door een buis steken is immer sterker dan een buis op een buis lassen. Zo kan de totale samenstelling lichter worden geconstrueerd. Minder of minder zwaar lassen komt bovendien de kwaliteit van de constructie ten goede.”

Samenwerking
TCM is een jonge en frisse organisatie. De medewerkers zijn gedreven, klantgericht en flexibel. “Wij verwerken gangbaar en repeterend snijwerk, maar bijten ons ook vast in speciale projecten of afwijkende profielen.” Voor de stabiliteit is ervoor gekozen om een samenwerking aan te gaan met MCM. Zowel TCM als MCM kunnen elkaars bedrijfsactiviteiten versterken.

Open huis
Vrijdag 24 november zet TCM de deuren open voor belangstellenden. Tussen 16.00 en 19.00 uur is ieder welkom aan de J. Marisstraat 8 in Marknesse om te kijken bij de Adige fiberlaser.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Automatisering

Haimer verwerft aandeel in WinTool start partnerschap met TCM

01-03 Voorafgaand aan de beslissing om dit belang in het bedrijf te verwerven, werden WinTool…

Plaatbewerking

‘Nieuwe techniek levert altijd voordeel op’

03-04 Jan Dunnink, directeur/eigenaar van DMS Metaalbewerking, is een man van de geleidelijkheid. Stap voor…

Plaatbewerking

LVD zet flexibele snij- en buigtechnologie in de kijker tijdens TechniShow

13-02 Tijdens de TechniShow presenteert LVD twee van haar meest efficiënte en flexibele plaatbewerkingsproducten en…

Metaalnieuws inBeeld

21/03/2024

TechniShow 2024 - The Final Review

16/03/2024

Sfeerimpressie dag 3 en 4 op de TechniShow 2024

16/03/2024

54U Media op de ESEF Maakindustrie 2024

16/03/2024

54U Media, de uitgever in de Metaal sprak op de TechniShow met Anco Euser van Widenhorn BV