Tuwi neemt Matrix Tools over en levert nu ook Salvagnini

0

Tuwi Nederland heeft Matrix Tools inclusief medewerkers in zijn geheel overgenomen. In overleg met de fabrikanten Matrix en Salvagnini Italia  zijn alle verkoopactiviteiten van Matrix Tools geïntegreerd binnen Tuwi.

Matrix Tools in Aalten was in eerste instantie het exclusieve verkoopkanaal in de Benelux van Matrix. Deze Italiaanse fabrikant ontwikkelt en produceert gereedschappen voor de metaalverwerkende industrie ten behoeve van het ponsen en vervormen van platen. Dankzij de hoge kwaliteit van deze gereedschappen en het persoonlijke advies heeft Matrix Tools een flink marktaandeel in de levering van gereedschappen voor alle merken ponsnibbelmachines veroverd.

Salvagnini

Sinds Matrix intensief samenwerkt met de high-end machineleverancier Salvagnini Italia, is Matrix Tools ook het aanspreekpunt voor Salvagnini in Nederland geworden. De naamsbekendheid en belangstelling in Nederland voor de plaatbewerkingsmachines, automatiserings- en softwareoplossingen van Salvagnini heeft Matrix Tools positief verrast. Voor de noodzakelijke uitbreiding is een samenwerking gezocht met het professionele verkoopteam van Tuwi.

Hoge automatiseringseisen

Hoewel Tuwi al een brede range plaatbewerkingsmachines levert, is het al langer de ambitie om ook oplossingen aan te bieden voor klanten die hoogwaardige en verregaande automatisering op basis van Industrie 4.0 in hun productieproces eisen. Marco Mans, mede-eigenaar van Tuwi, legt uit: “In Nederland zijn de automatiseringseisen van klanten soms zo hoog, dat wij aanlopen tegen de grenzen van wat onze leveranciers bieden. Door het specialisme en de jarenlange ervaring is marktleider Salvagnini, met vooruitstrevende oplossingen voor met name het dunnere plaatwerk, een perfecte aanvulling op ons huidige portfolio.”

Met de overname van Matrix Tools biedt Tuwi nu ook innovatieve kantbanken met automatisch gereedschapswisselsysteem, fiberlasers met sorteersysteem, ponsmachines en ponslasers en natuurlijk de unieke panelenbuiger van Salvagnini. Wereldwijd staan er duizenden van deze machines in automatische lijnen, die vanaf plaatmateriaal een compleet product produceren, zonder dat daar een handmatige interventie aan te pas komt.

Binnen Tuwi is Ferdinand Bauhuis het aanspreekpunt en de specialist op het gebied van Salvagnini plaatbewerkingsmachines. Hij is te bereiken via de nieuwe vestiging van Tuwi  in Moerdijk op 0543-549545 of via 06-41 675 016.