Uitnemen en stapelen maar!

0

Trumpf heeft nieuwe automatiseringsmogelijkheden voor de pons- en ponslasermachines TruPunch 1000 en TruMatic 1000 fiber geïntroduceerd. Door deze machines uit te rusten met een SortMaster Compact kunnen onderdelen automatisch uitgenomen en gestapeld worden.

Dit verhoogt de kwaliteit van de onderdelen en maakt het mogelijk de machines langere tijd automatisch te laten opereren. Ook neemt de nieuwe unit weinig ruimte in. Want Trumpf bouwt de SortMaster Compact in de machine in; hij is onder een beweegbare kap in de machine verstopt. Zijn zuigers gaan over de plaattafel en nemen de delen uit de plaat. Ze fixeren de plaatdelen ook tijdens de laatste slag. De zuigers hebben verschillende groottes en kunnen individueel worden aangestuurd zodat ze ook de kleinere onderdelen proceszeker kunnen uitnemen.

De maximale grootte van een plaatdeel is 600 x 400 mm, de minimale 70 x 30 mm. De SortMaster Compact legt de delen af op een pallet die op een transportwagen staat. Als alle delen klaar zijn opent de SortMaster Compact zijn kap en de bediener kan de wagen naar het volgende bewerkingsstation transporteren.