Uitzendbureau biedt cobots aan

0

Olympia Nederland en Olmia Robotics hebben hun samenwerking geïntensiveerd. Vanaf heden bieden zij opdrachtgevers cobots aan, collaboratieve robots, die samen met mensen aan een taak werken.

René Koier, Director Sales bij Olympia: “De inzet van cobots biedt bedrijven en flexwerkers veel kansen. Als Olympia zijn wij voortdurend bezig om mensen aan betekenisvol werk te helpen. Doordat cobots fysiek zwaar, gevaarlijk en repetitief werk kunnen overnemen, blijft voor onze flexwerkers afwisselender en veiliger werk over. Het levert zelfs nieuwe banen op, zoals de coördinatie van de cobots. Hierdoor helpen wij onze uitzendwerkers in hun ontwikkeling en in het omgaan met robotisering.”

Hogere productiviteit
De opdrachtgever kan ondertussen rekenen op een hogere productiviteit. Immers, robotarmen worden niet ziek, hoeven geen pauze en leveren een continue kwaliteit. Het bedienen van de robotarm is volgens de director sales bij Olympia niet moeilijk: “Het is een kwestie van klikken, een beweging voordoen en vastzetten.” De robotarm wordt betaald door de opdrachtgever via een timer en een vast uurtarief. Dat tarief komt ongeveer overeen met het loon van een uitzendkracht.