Van Hoorn Machining heeft alle redenen voor een open huis

De wens was er al veel langer, maar nu voegt Van Hoorn Machining ook echt de daad bij het woord: op vrijdag 12 mei houdt de zaag- en opslagspecialist in Veldhoven een open huis. Gedemonstreerd worden onder andere een aantal zaagmachines en een langgoed opslagsysteem van Kasto en het uitgebreide assortiment zaagbanden van Wikus.

Het nieuwe bedrijfspand biedt Van Hoorn Machining alle mogelijkheden zich door te ontwikkelen als de zaag- en opslagspecialist, die vooral inzet op service.

Maar eigenlijk gaat het niet eens zo zeer om die machinedemonstraties. “We zien dit open huis vooral als een laagdrempelige inloopdag”, zegt directeur Robin van Hoorn. “We willen graag laten zien wat we allemaal hebben én wat we kunnen.”

Meerdere redenen

Van Hoorn Machining heeft meerdere redenen om voor het eerst sinds vele jaren weer eens een open huis te houden. Enkele jaren geleden is het bedrijf van een pand waar het moest woekeren met de ruimte verhuisd naar een nieuw, veel ruimer onderkomen in Veldhoven. Deze stap is op zich al een goede reden voor een open huis. Daarnaast is er de overname. Van Hoorn Machining is in 1995 opgericht door Jack en Ingrid van Hoorn, die hun bedrijf samen tot bloei hebben gebracht. Eind vorig jaar hebben ze het officieel overgedragen aan hun zoon Robin. Het open huis zal deels in het teken staan van hun afscheid.

“Een reden is ook dat we onze klanten willen bedanken dat ze ons al zo lang trouw zijn en hen willen laten zien welke stappen we de afgelopen jaren hebben gemaakt”, zegt Robin. “Dat kan nu in ons nieuwe pand, dat perfect is voor ons. We hebben hier alle mogelijkheden om te laten zien wie we zijn en wat we doen. We kunnen onze machines tonen, demonsteren en testen. En een voorraad neerzetten waardoor we sneller kunnen leveren.”

Importeur van Kasto

Tijdens het open huis worden acht á negen zaagmachines getoond van Kasto, de Duitse machinefabrikant, waarvoor Van Hoorn al vele jaren de importeur is voor Nederland en België. “Kasto is een topproducent”, zegt Robin van Hoorn. “Ze bouwen hele goede machines. Qua innovatie lopen ze voorop. Ze zijn hun machines continu aan het updaten en aanpassen voor nog meer gebruikersgemak. Hun besturingen zijn helemaal klaar voor de ‘digitale’ toekomst en kunnen gekoppeld worden aan de ERP-systemen van onze klanten.”

Centraal staan de machines uit de populaire KASTOwin serie. Deze volautomatische bandzagen zijn dankzij hun royale standaard uitrusting echte allrounders, geschikt voor een brede reeks toepassingen; van de machine- en gereedschappenproductie tot de staalhandel, automotive en aero-space engineering sectoren. Daarnaast worden enkele verstekmachines gedemonstreerd. En ook staat er in de showroom een langgoed magazijn van Kasto.

Jack en Ingrid van Hoorn hebben hun bedrijf eind vorig jaar officieel overgedragen aan hun zoon Robin. Het open huis zal deels in het teken staan van hun afscheid.

Jack en Ingrid van Hoorn hebben hun bedrijf eind vorig jaar officieel overgedragen aan hun zoon Robin. Het open huis zal deels in het teken staan van hun afscheid.

Wikus zaagbanden

Een aantal machines zal live zagen. Hiervoor zijn ze uitgerust met zaagbanden van de eveneens Duitse fabrikant Wikus, een andere jarenlange partner van Van Hoorn. De zagen liggen op de machines, specialisten zijn aanwezig om te testen en uitleg te geven hoe met welke zaagbanden het hoogste rendement kan worden behaald.

Service is de basis

Van Hoorn Machining is inmiddels gegroeid naar dertien medewerkers, waaronder maar liefst vijf servicemonteurs. “We zetten vooral in op service. Mijn vader heeft dit bedrijf ooit opgezet als servicepartner voor de verspanende industrie. Bij ons begint de relatie met de klant nog steeds met service, in de breedste zin van het woord. We merken dat dit voor veel klanten een reden is om voor ons te kiezen.”

Het open huis is te bezoeken op vrijdag 12 mei van 12.00 uur tot 18.00 uur. Aanmelden kan hier.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Automatisering

CNC-machines automatisch en efficiënt beladen

08-07 Het nieuwe opslagsysteem biedt gebruikers die hun CNC-bewerkingscentra automatisch willen beladen een groot productiviteitsvoordeel:…

Verspanen

Humacs Krabbendam trekt publiek met vijfassers en automatisering

06-12 “Ons open huis was een groot succes”, zegt Salesmanager Bert Versteeg. “Klanten uit het…

Verspanen

Alles draait om automatisering tijdens open huis bij Dormac

23-10 Dormac presenteert allereerst een uitgebreide line-up van metaalbewerkingsmachines van DN Solutions. Deze zijn specifiek…

Plaatbewerking

Nieuw Technology Center in Enschede onderstreept ambities Bodor Laser

20-09 Met het Technology Center, dat geheel gewijd is aan de fiberlasers van Bodor, heeft…

Plaatbewerking

Nardo presenteert Benchmark fiberlaser tijdens Open Huis

22-05 Nardo is het bedrijf van Peter Plomp. Hij is in 2016 voor zichzelf begonnen,…

Verspanen

Zagen, zagen en nog eens zagen

22-05 Tijdens het open huis in hun nieuwe bedrijfspand hebben de medewerkers van Van Hoorn…

Verspanen

Mooie demowerkstukken op Open huis Hermle

28-03 Tijdens het evenement zal de machinebouwer een aantal interessante demowerkstukken bewerken, waaronder een VW…

Plaatbewerking

Pre-Owned Bystronic laser blijkt uitstekende investering

01-03 Achteraf gezien is het een uitstekende investering geweest. Een van de redenen om een…

Metaalnieuws inBeeld

21/03/2024

TechniShow 2024 - The Final Review

16/03/2024

Sfeerimpressie dag 3 en 4 op de TechniShow 2024

16/03/2024

54U Media op de ESEF Maakindustrie 2024

16/03/2024

54U Media, de uitgever in de Metaal sprak op de TechniShow met Anco Euser van Widenhorn BV