Van Kerkhof breidt uit in ruimte én buislasercapaciteit

0

Het bedrijfspand van Van Kerkhof Metaalbewerking Oss wordt momenteel flink uitgebreid. Hiermee komt er ruimte voor een nieuwe buislaser LT8 van de BLM Group met een aanvoerlengte van maar liefst 12,5 en afvoerlengte van 8,5 meter.

De nieuwe machine wordt in principe in december geïnstalleerd, maar dat kan door de corona-perikelen ook begin volgend jaar worden. Hoe dan ook heeft Van Kerkhof met deze investering opnieuw een primeur te pakken. Enkele jaren was de toeleverancier in Oss het eerste bedrijf in de Benelux met een Jumbo LT14 buislasersnijmachine. Deze in totaal 38 meter lange machine heeft aan- en afvoerbanen met lengten van 12,5 meter en snijdt profielen en buizen met een maximale afmeting binnen het bereik van rond 355 mm.

Maar Van Kerkhof snijdt op deze machine steeds vaker lange buizen en – vooral – profielen met beduidend kleinere diameters. “Omdat klanten met lengtes van 12,5 meter niet bij andere toeleveranciers terecht kunnen”, zegt Leon van Kerkhof. “Daarom zetten we er nu een LT8 bij voor lang materiaal met diameters tot 240 mm. Dan kunnen we op onze Jumbo machine weer het grote werk doen, waarvoor hij is aangeschaft. De kleinere diameters doen we dan op de LT8, die veel sneller is.”

In een showroom van de BLM Group in Italië wordt de LT8 gedemonstreerd aan Pieter Fleuren van Van Kerkhof Metaalbewerking Oss.
In een showroom van de BLM Group in Italië wordt de LT8 gedemonstreerd aan Pieter Fleuren van Van Kerkhof Metaalbewerking Oss.

De investering past in de visie van bedrijf. Van Kerkhof wil zo breed mogelijk zijn en snel kunnen leveren. Dat geldt ook voor de plaatwerkactiviteiten, waarvoor Van Kerkhof beschikt over twee vlakbed lasersnijmachines, een plasma/autogeen snijmachine, enkele kantbanken, plaat- en profielwalsen, een boor en freesafdeling.

Ook worden complexe lassamenstellingen verzorgd. Voor al die activiteiten is er binnenkort meer ruimte. Er wordt momenteel een uitbreiding van 1500 vierkante meter gerealiseerd, waarmee het totale bedrijfsoppervlak op 5000 vierkante meter komt. De nieuwbouw omvat niet alleen meer productieruimte, maar ook nieuwe kantoren.