Van welke metalen worden auto’s gemaakt?

Staal is duurzaam en flexibel, waardoor het een gewild materiaal is in de autoproductie

Bij het maken van een auto komt meer kijken dan op het eerste gezicht lijkt. In het eindproduct worden verschillende materialen gebruikt, zoals metaal, kunststof, rubber, leer en stof. In feite wordt niet slechts één type metaal gebruikt om een ​​auto te maken, hieronder lees je juist welke metalen veel gebruikt worden bij de productie van voertuigen.

Hierdoor weet je ook precies van welk materiaal de Opel Vivaro occasion die je als bedrijfsauto gebruikt, gemaakt is.

Staal

Staal is het primaire metaal dat wordt gebruikt om de meeste auto’s te maken. In feite suggereert de EPA dat bijna 65 procent van de materialen die worden gebruikt om de gemiddelde auto te bouwen een staalproduct is. De meeste onderdelen van de auto die te maken hebben met besturing en ophanging zijn van staal. Ook delen van de carrosserie, wielen, chassis en frame zijn van staal. Staal is duurzaam en flexibel, waardoor het een gewild materiaal is in de autoproductie, omdat het bij een botsing buigt in plaats van breekt. Roestvrij staal wordt ook gebruikt in de autoproductie. Het wordt voornamelijk gekozen vanwege de weerstand tegen roest. Om deze reden wordt het vaak gebruikt voor bouten, beugels en uitlaatdelen.

Aluminium

Aluminium wordt gebruikt bij het maken van de moderne auto omdat het licht is. In veel gevallen verving het zware metalen zoals ijzer in de autofabricage omdat het de sterkte heeft die nodig is voor het onderdeel zonder het overtollige gewicht. Onderdelen van een auto die doorgaans van aluminium zijn gemaakt, zijn de motor en de wielen.

IJzer

IJzer wordt ook gebruikt om auto’s te maken. IJzer werd in het verleden vaker gebruikt en wordt minder gebruikt in de moderne autofabricage omdat het zwaar is. Dat gezegd hebbende, met dat gewicht komt een grote duurzaamheid, daarom werd het vaak gekozen voor motoronderdelen in oudere auto’s.

Titanium

Titanium is een metaal dat extreem sterk, lichtgewicht en bestand is tegen corrosie door chemische verwering en zout water. Dit metaal is moeilijk te vervaardigen en wordt daarom spaarzaam gebruikt. Sommige auto-onderdelen die mogelijk van titanium zijn gemaakt, zijn onder meer inlaat- en uitlaatkleppen.

Lood

Lood is een uitstekend metaal omdat het zwaar is en helpt om de auto in evenwicht te houden. Daarom zijn de meeste wielen gemaakt van lood, aluminium en delen van glasvezel. De batterij is ook gemaakt van lood, waardoor hij veilige temperaturen kan behouden, zelfs als de auto aan het opwarmen is.

 

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Materialen

Nieuwe laser sensor verbetert recyclen van metalen

10-02 Voor maakbedrijven is de beschikbaarheid van grondstoffen zoals chroom, nikkel, koper en kobalt essentieel.…

Verbinden

Metalen verbinden zonder lassen

11-06 Lassen is nog altijd de standaard techniek om metalen met elkaar te verbinden. Maar…

Bedrijf en Economie

Vraag naar metalen trekt aan door mondiaal herstel

25-09 Hoewel de activiteit bij de meeste eindgebruikers van metaal in Europa het hersteltempo versterkt,…

Geen categorie

Ondanks positieve vooruitzichten meeste metaalprijzen onder druk in 2013

30-08 Naar verwachting blijft de groei van de vraag naar metalen relatief zwak in 2013.…

Geen categorie

MCB introduceert metaal hardheids-App voor smartphone

13-09 MCB ontwikkelt momenteel een aantal innovatieve Apps; handige hulpmiddelen voor iedereen die met metaal…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

X