Veel ontwikkelingen bij technische beurzen Evenementenhal

De voorbereidingen op het technische beurzenjaar in Evenementenhal zijn in volle gang. Deze vakbeurzen in Gorinchem, Hardenberg en Venray bedienen gezamenlijk de gehele technische industrie. Ten opzichte van vorig jaar zijn er veel ontwikkelingen gaande.

Evenals vorig jaar begint het technische beurzenjaar met TIV in combinatie met Roestvast Staaldagen. Dit evenement wordt op 20, 21 en 22 mei gehouden in Evenementenhal Gorinchem. Nieuw dit jaar is de toevoeging van de Aluminium Arena, waar bedrijven uit de aluminiumsector de kans krijgen hun bedrijf te promoten. Strategisch partner 2Blonds neemt, in samenwerking met Jacquet Nederland en CIBO, wederom de organisatie van het kennisprogramma voor haar rekening. Sprekers als Fred van Neessen (Lincoln Smitweld) en Peter van Houten (Element Materials Technology) zullen volop aandacht schenken aan actuele thema’s rondom de materialen roestvast staal en aluminium.

Beursagenda najaar
In het najaar staat de combinatie van TIV, METAVAK en VILO in Evenementenhal Hardenberg op de agenda op 2, 3 en 4 september. Deze combinatie van vakbeurzen was vorig jaar goed voor bijna 16.000 bezoekers. METAVAK kent ook een editie in Gorinchem op 4, 5 en 6 november, welke dit jaar voor de tiende keer wordt georganiseerd. Voor de tweede keer vindt gelijktijdig NIL Verbindingsweek plaats. Deze vakbeurs stelt de verbindingstechniek, als onderdeel van de metaalindustrie, centraal. Initiatiefnemer van deze vakbeurs is NIL(Nederlands Instituut voor Lastechniek).
Evenementenhal sluit af met TIV in combinatie met VILO in Venray op 18, 19 en 20 november. Deze locaties leent zich uitstekend om verder te kijken dan de landsgrenzen, waarbij dus tevens een focus ligt op het grensgebied met Duitsland en België.

Kennisuitwisseling
Een vakbeurs is tegenwoordig meer dan een expositie alleen. Immers worden noviteiten snel en eenvoudig online gedeeld. Toch blijft een vakbeurs het moment dat de branche samenkomt en is dus de perfecte gelegenheid om kennis en ervaringen uit te wisselen. Er liggen initiatieven vanuit meerdere brancheverenigingen om een bijdrage te leveren aan de invulling van een kennisprogramma. Ook de belastingdienst zal een lezing verzorgen. De desbetreffende partijen zien de meerwaarde ervan in om vakbeurzen te benutten om hun boodschap te ventileren aan de doelgroep.

Bezoekerskwaliteit
Vanaf het najaar stappen de technische vakbeurzen over van entreebewijzen naar registratiekaarten. De uitnodigingsservice, waarin Evenementenhal het uitnodigen van relaties voor de exposant uit handen neemt, blijft zeker bestaan. Het verschil is dat de relatie bij zijn uitnodiging niet meer een entreebewijs ontvangt, maar een registratiekaart. Deze dient middels de website te worden geactiveerd. Een digitaal uitnodigingsbeleid zal bijdragen aan de bezoekerskwaliteit. Bij een aantal van de vakbeurzen, waaronder METAVAK in Gorinchem, wordt al algeheel geregistreerd. Er is duidelijk een kwaliteitsslag meetbaar.

Nieuwe service
Evenementenhal introduceert een nieuwe service voor haar exposanten in de vorm van vier pluspakketten. Ieder pakket heeft een variërende inhoud op het gebied van media, service en catering en is een upgrade ten opzichte van het voorgaande pakket. Tegen een bepaalde meerprijs kunnen exposanten gebruik maken van een pluspakket. Op deze manier kan Evenementenhal haar exposanten ieder naar eigen behoefte ondersteunen.De full service formule blijft in de basis uiteraard bestaan.

Deelname
Meer informatie met betrekking tot deelname is te vinden via www.evenementenhal.nl of 0523 – 289 898.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Plaatbewerking

Fiberlaser vervangt twee plasmasnijders bij BAB Bamps

24-02 “Eén plasmasnijder hebben we teruggekocht, de andere gaat de afvalbak in”, zegt Jeffrey Datema…

Oppervlaktetechniek

Klanten verlangen steeds meer kennis van jubilaris Topfinish

29-09 Dit jaar viert Topfinish in Mijdrecht haar 30-jarig bestaan. De specialist in polijsten, ontbramen…

Bedrijf en Economie

METAVAK en Welding Week gaan dit jaar niet door

14-09 Beursorganisator Easyfairs heeft in samenspraak met de standhouders besloten om METAVAK en Welding Week…

Automatisering

RoboJob organiseert eerste Automation Team Day

02-09 De Belgische CNC-automatiseerder RoboJob organiseert op 8 oktober de eerste ‘Automation Team Day’, samen…

Automatisering

Cobot-familie Doosan breidt uit met snelle jongens en krachtpatsers

24-08 De cobot-familie van Doosan Robotics is uitgebreid met twee nieuwe series. Naast de M-serie…

Bedrijf en Economie

Groen licht voor METAVAK en Welding Week

26-06 De aankondiging van de overheid dat ook vakbeurzen vanaf 1 juli weer door kunnen…

MetavakNieuws

Groku ontdekte mobiele buighulp Up op METAVAK

25-05 Op zoek naar een goede ergonomische oplossing voor het zetten van grote en zware…

Bedrijf en Economie

Ruimere stands en meer online mogelijkheden voor exposanten

20-05 Beursorganisator Easyfairs is druk bezig met het voorbereiden van METAVAK in Evenementenhal Gorinchem. Er…

Metaalnieuws inBeeld

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

21/10/2020

Enorme productiviteits verbeteringen met Magistor duikfrees

19/10/2020

Veel investeringen in de plaatbewerking

X