Veilig en nauwkeurig: FEIN afkortzaag metaal MKAS 355

De fabrikant van elektrisch gereedschap FEIN heeft zijn machine-assortiment uitgebreid met een krachtig product voor metaalbewerkers, namelijk de afkortzaag metaal MKAS 355. De afkortzaag met diepteaanslag wordt gebruikt voor doorslijpen en verstek zagen van metalen materialen en zorgt in de werkplaats en bij de montage op locatie voor snelle en nauwkeurige werkresultaten.

De FEIN afkortzaag metaal levert snelle en nauwkeurige werkresultaten bij het doorslijpen van verschillende materialen.

Door de koudzaagmethode wordt het materiaal nauwelijks verhit, waardoor er geen metaalstofvorming en afhankelijk van het materiaal ook geen rondvliegende vonken ontstaan. De ontstane spaanders worden direct naar een spaanopvangbak geleid. Bovendien wordt het werk van de gebruiker gemakkelijker gemaakt door de ergonomische greep en de veilige, intuïtieve bediening van de machine.

Verschillende zaagbladen

De afkortzaag metaal beschikt over een draaimomentsterke 1.800 watt-motor met geleidelijke start. Standaard meegeleverd is een zaagblad voor bouwstaal en bovendien heeft FEIN drie verdere robuuste zaagbladen met hoge zaagcapaciteiten en een zaagbladdiameter van elk 355 mm in het assortiment. In tegenstelling tot doorslijpschijven die tijdens het gebruik aan diameter verliezen, blijft bij de afkortzaag de zaagbladdiameter van 355 mm behouden.

Met behulp van het snelspansysteem kunnen gebruikers eenvoudig en volledig zonder gereedschap hun werkstuk fixeren, om bijvoorbeeld profielen te doorslijpen. De zaagdiepte kan door een diepteaanslag worden bijgesteld, zodat wordt gewaarborgd dat het complete werkstuk netjes op de gewenste plek wordt doorgeslepen. Tegelijkertijd is met de MKAS 355 verstek zagen mogelijk; gebruikers stellen daarvoor de gewenste hoek van 0 tot 45 graden op de machine in.

Veelzijdige gebruiksmogelijkheden

Bij de FEIN afkortzaag metaal MKAS 355 komt afhankelijk van de toepassing een handmatige toerentalinstelling te vervallen. “Wij hebben hier een constant toerental, dat door de motor met hoog vermogen ook niet lager wordt als massieve werkstukken worden bewerkt”, aldus FEIN-productmanager Lisa Ocker.

Voor de bewerking van verschillende metalen werkstukken is eerder het gebruik van het juiste zaagblad doorslaggevend, waarvan FEIN er vier verschillende aanbiedt: het universele bouwstaalzaagblad, dat vooral wordt gebruikt in de staal- en metaalbouw voor de bewerking van ronde en vierkantbuizen, alsmede drie verdere zaagbladen, waarmee gebruikers aluminium, roestvrij staal en plat staal kunnen bewerken. Met enkele handelingen kunnen de zaagbladen worden vervangen, het daarvoor benodigde gereedschap is in de machinevoet geïntegreerd.

Minder nabewerking

De robuuste afkortzaag is gemaakt van duurzaam staal, de sokkel bestaat uit gietaluminium. Daarmee heeft de machine een eigen gewicht van 24,4 kilo, waardoor gebruikers zelfs over een betrouwbare houvast beschikken als zware werkstukken worden bewerkt. Gebruikers fixeren de afkortzaag aanvullend met schroeven, om een volledig stabiel systeem voor nauwkeurig zagen te waarborgen. “Tenslotte zorgen de krachtige machine en de juiste keuze van het zaagblad met de, afhankelijk van het materiaal, bijpassende tandgeometrie en het aantal tanden voor een hoogwaardig oppervlakresultaat, waardoor er minder tot geen nabewerking nodig is. Op deze manier is doorslijpen en verstek zagen van verschillende metalen eenvoudig en zonder krachtinspanning mogelijk”, legt Lisa Ocker uit.

Met de MKAS 355 is doorslijpen en versterk zagen met diepteaanslag tot 45 graden in de werkplaats alsook bij montage op locatie mogelijk.

Met de MKAS 355 is doorslijpen en versterk zagen met diepteaanslag tot 45 graden in de werkplaats alsook bij montage op locatie mogelijk.

Verkrijgbaar in de vakhandel

De nieuwe FEIN afkortzaag metaal MKAS 355 is sinds september 2021 verkrijgbaar in de vakhandel. Naast de machine worden het reeds ingebouwde zaagblad voor bouwstaal alsmede een ketting voor transportbeveiliging van het zaagblad meegeleverd. In de machinevoet is een combisleutel, die over een inbus van 6 mm en een PH-kruiskop beschikt, en een inbussleutel van 8 mm, die gebruikers voor het vervangen van de zaagbladen gebruiken, geïntegreerd. De MKASS 355 kan online voor 3 jaar FEIN PLUS-garantie worden geregistreerd.

 

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

MetaalNieuws Extra IM

Van 15 naar 7 seconden met de snelste magneetkernboormachine van FEIN

22-11 Op deze manier wordt de productiviteit verdubbeld en wordt er zowel tijd als contant…

Oppervlaktetechniek

Sterke slijpers – zonder compromissen

03-10 Kortom: een echte doorzetter voor de gebruiker, wat vooral loont voor de portemonnee. Er…

Toeleveren

FEIN VersaMAG maakt spankracht mobiel

17-07 Dankzij de permanente magneet is de nieuwe VersaMAG bankschroef niet langer vastgeketend aan de…

Toeleveren

Compacte probleemoplosser voor montagewerk

16-01 De magneet-kernboormachine KBC 36 MAGFORCE onderscheidt zich door de compacte bouwvorm. FEIN heeft deze…

Toeleveren

Nieuwe instap magneetkernboormachine FEIN

05-07 Veel klanten van FEIN moeten met hun kernboormachines dikwijls onder de zwaarste omstandigheden een…

MetaalNieuws Extra IM

Robuust en krachtig: de nieuwe FEIN haakse slijpers

28-04 Daarmee presenteert FEIN een afgestemd systeem bestaande uit machine en slijpmiddelen voor professionals in…

MetaalNieuws Extra IM

Grote FEIN kernbooractie

03-06 Als voorwaarde geldt: de klant registreert de actiemachine na aankoop voor de 3 jaar…

Werkplaatstechniek

Online-gereedschapsbeheer en Bluetooth-snellader FEIN

24-03 Met de nieuwe my.FEIN-app en de online-portal hebben de gebruikers en dealers van elektrisch…

Metaalnieuws inBeeld

19/10/2023

Besten Machines prominent aanwezig op de METAVAK 2023

17/10/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Personeelstekort, automatisering en digitalisering

10/07/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Nieuw pand: Wat zijn de toekomstplannen?

25/04/2023

Galvano Metaal Podcast - Meer betalen voor laser kwaliteit?