Veilig en nauwkeurig: FEIN afkortzaag metaal MKAS 355

De fabrikant van elektrisch gereedschap FEIN heeft zijn machine-assortiment uitgebreid met een krachtig product voor metaalbewerkers, namelijk de afkortzaag metaal MKAS 355. De afkortzaag met diepteaanslag wordt gebruikt voor doorslijpen en verstek zagen van metalen materialen en zorgt in de werkplaats en bij de montage op locatie voor snelle en nauwkeurige werkresultaten.

De FEIN afkortzaag metaal levert snelle en nauwkeurige werkresultaten bij het doorslijpen van verschillende materialen.

Door de koudzaagmethode wordt het materiaal nauwelijks verhit, waardoor er geen metaalstofvorming en afhankelijk van het materiaal ook geen rondvliegende vonken ontstaan. De ontstane spaanders worden direct naar een spaanopvangbak geleid. Bovendien wordt het werk van de gebruiker gemakkelijker gemaakt door de ergonomische greep en de veilige, intuïtieve bediening van de machine.

Verschillende zaagbladen

De afkortzaag metaal beschikt over een draaimomentsterke 1.800 watt-motor met geleidelijke start. Standaard meegeleverd is een zaagblad voor bouwstaal en bovendien heeft FEIN drie verdere robuuste zaagbladen met hoge zaagcapaciteiten en een zaagbladdiameter van elk 355 mm in het assortiment. In tegenstelling tot doorslijpschijven die tijdens het gebruik aan diameter verliezen, blijft bij de afkortzaag de zaagbladdiameter van 355 mm behouden.

Met behulp van het snelspansysteem kunnen gebruikers eenvoudig en volledig zonder gereedschap hun werkstuk fixeren, om bijvoorbeeld profielen te doorslijpen. De zaagdiepte kan door een diepteaanslag worden bijgesteld, zodat wordt gewaarborgd dat het complete werkstuk netjes op de gewenste plek wordt doorgeslepen. Tegelijkertijd is met de MKAS 355 verstek zagen mogelijk; gebruikers stellen daarvoor de gewenste hoek van 0 tot 45 graden op de machine in.

Veelzijdige gebruiksmogelijkheden

Bij de FEIN afkortzaag metaal MKAS 355 komt afhankelijk van de toepassing een handmatige toerentalinstelling te vervallen. “Wij hebben hier een constant toerental, dat door de motor met hoog vermogen ook niet lager wordt als massieve werkstukken worden bewerkt”, aldus FEIN-productmanager Lisa Ocker.

Voor de bewerking van verschillende metalen werkstukken is eerder het gebruik van het juiste zaagblad doorslaggevend, waarvan FEIN er vier verschillende aanbiedt: het universele bouwstaalzaagblad, dat vooral wordt gebruikt in de staal- en metaalbouw voor de bewerking van ronde en vierkantbuizen, alsmede drie verdere zaagbladen, waarmee gebruikers aluminium, roestvrij staal en plat staal kunnen bewerken. Met enkele handelingen kunnen de zaagbladen worden vervangen, het daarvoor benodigde gereedschap is in de machinevoet geïntegreerd.

Minder nabewerking

De robuuste afkortzaag is gemaakt van duurzaam staal, de sokkel bestaat uit gietaluminium. Daarmee heeft de machine een eigen gewicht van 24,4 kilo, waardoor gebruikers zelfs over een betrouwbare houvast beschikken als zware werkstukken worden bewerkt. Gebruikers fixeren de afkortzaag aanvullend met schroeven, om een volledig stabiel systeem voor nauwkeurig zagen te waarborgen. “Tenslotte zorgen de krachtige machine en de juiste keuze van het zaagblad met de, afhankelijk van het materiaal, bijpassende tandgeometrie en het aantal tanden voor een hoogwaardig oppervlakresultaat, waardoor er minder tot geen nabewerking nodig is. Op deze manier is doorslijpen en verstek zagen van verschillende metalen eenvoudig en zonder krachtinspanning mogelijk”, legt Lisa Ocker uit.

Met de MKAS 355 is doorslijpen en versterk zagen met diepteaanslag tot 45 graden in de werkplaats alsook bij montage op locatie mogelijk.

Met de MKAS 355 is doorslijpen en versterk zagen met diepteaanslag tot 45 graden in de werkplaats alsook bij montage op locatie mogelijk.

Verkrijgbaar in de vakhandel

De nieuwe FEIN afkortzaag metaal MKAS 355 is sinds september 2021 verkrijgbaar in de vakhandel. Naast de machine worden het reeds ingebouwde zaagblad voor bouwstaal alsmede een ketting voor transportbeveiliging van het zaagblad meegeleverd. In de machinevoet is een combisleutel, die over een inbus van 6 mm en een PH-kruiskop beschikt, en een inbussleutel van 8 mm, die gebruikers voor het vervangen van de zaagbladen gebruiken, geïntegreerd. De MKASS 355 kan online voor 3 jaar FEIN PLUS-garantie worden geregistreerd.

 

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

MetaalNieuws Extra IM

Robuust en krachtig: de nieuwe FEIN haakse slijpers

28-04 Daarmee presenteert FEIN een afgestemd systeem bestaande uit machine en slijpmiddelen voor professionals in…

MetaalNieuws Extra IM

Grote FEIN kernbooractie

03-06 Als voorwaarde geldt: de klant registreert de actiemachine na aankoop voor de 3 jaar…

Werkplaatstechniek

Online-gereedschapsbeheer en Bluetooth-snellader FEIN

24-03 Met de nieuwe my.FEIN-app en de online-portal hebben de gebruikers en dealers van elektrisch…

Werkplaatstechniek

Topdeal FEIN voor eersteklas boorresultaten

13-03 Tot en met 31 maart krijgen klanten bij de koop van een actiekernboormachine een…

MetaalNieuws Extra IM

Topdeals FEIN met kantenfrees en haakse slijper

23-02 Twee elektrische gereedschappen vergemakkelijken de werkstappen van de lasnaadvoorbereiding tot aan het afslijpen van…

Werkplaatstechniek

Kantenfrezen voor nauwkeurige afschuiningen en radiussen

23-10 FEIN heeft drie met de hand geleide kantenfrezen ontwikkeld: de 18 Volt accukantenfrees AKFH…

Werkplaatstechniek

Accuslagschroevendraaier met een extreem sterk draaimoment

05-10 De fabrikant van elektrisch gereedschap FEIN heeft zijn accuslagschroevendraaierprogramma uitgebreid met een accuslagschroevendraaier met…

Werkplaatstechniek

Nauwkeurig schroeven in serieproductie

27-11 De AccuTec-schroefmachines van Fein zijn proces-precieze machines voor serieschroefverbindingen met een continu gelijkblijvend draaimoment.…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

X