Verkeersbordenproducent J. Knieriem hofleverancier

0

J. Knieriem uit Goes, producent van verkeersborden en kentekenplaten, mag zich sinds 6 april officieel hofleverancier noemen. Het Zeeuwse bedrijf vierde die dag het 175-jarig bestaan en tijdens een feestelijke bijeenkomst overhandigde de burgemeester van Goes het predicaat hofleverancier aan de twee huidige directeuren, Marten en Jacco Harinck.

J. Knieriem maakt niet alleen kentekenplaten, verkeersborden, voertuigmarkeringen, tekstborden en kunststof spuitartikelen, maar ontwerpt en bouwt ook machines voor de productie hiervan. Complete productielijnen gaan de hele wereld over. Tegenwoordig heeft het bedrijf een jaaromzet van zo’n 9 miljoen euro. Nog steeds zijn kentekenplaten een van de belangrijkste producten. Deze worden in de fabriekshal gestanst uit rollen aluminium. Er gaan miljoenen kentekenplaten per jaar de deur uit en in vele landen, zoals Suriname, India, de Filipijnen, Dubai en Brazilië rijden auto’s met kentekenplaten van Knieriem.

Eerbetoon
J. Knieriem is het derde bedrijf in Goes en het zesde in Zeeland dat het predicaat hofleverancier of koninklijk ontvangt. Hiervoor moet een bedrijf minstens honderd jaar oud zijn, een belangrijke rol vervullen in de regio, een bijzonder product maken en van onbesproken gedrag zijn. Knieriem hoopt dat het predicaat nog meer deuren gaat openen, zeker in het buitenland. Maar de huidige directeuren Marten en Jacco Harinck, kleinzoons van de laatste Knieriem, zien het predicaat ook als een eerbetoon aan de vijf vorige generaties die sinds de oprichting in 1843 in het bedrijf hebben gewerkt.

www.jkg.nl