Vier Guided Tours Verspaning op TechniShow

0
742

Voor verspaners wordt een bezoek aan de TechniShow dubbel interessant. Jaarbeurs en FPT-VIMAG organiseren samen met Made-in-Europe.nu opnieuw Guided Tours Verspaning. Bezoekers kunnen dagelijks kiezen uit liefst vier geleide rondleidingen, elk met een eigen thema.

Wie mee doet, bezoekt in maximaal anderhalf uur vijf exposanten die trends en innovaties rond een bepaald thema toelichten en demonstreren. Bestuursleden van het Verspanersforum schetsen telkens het thema en geven op hoofdlijnen aan wat de belangrijke ontwikkelingen zijn; daarna worden maximaal vijf exposanten bezocht, die vanuit hun expertise het thema telkens in 10 minuten belichten. Er zijn vier thema’s: compleet bewerken; precisiebewerken; winst met seriegrootte 1 en productie-automatisering. Alle guided tours vertrekken vanuit het centrale punt in hal 9.

Compleet bewerken
De guided tour compleet bewerken laat zien hoe je werkstukken in één keer compleet bewerkt, inclusief de meetcontrole. Onderwerpen die aan bod komen zijn CAM-programmeren, waarvan LCMC zaken als featureherkenning demonstreert. Mazak toont de mogelijkheden van multitaskingmachines: in één opspanning werkstukken compleet bewerken. Robotisering speelt ook een rol, zoals Yaskawa laat zien. Het meten op de machine of direct naast de machine, waarbij de robot het werkstuk uit de machine in het meetsysteem plaatst, komt aan bod bij Renishaw. Start: 10.30 uur.

Precisiebewerken
De nauwkeurigheidseisen nemen alsmaar toe. Steeds vaker gaat het om µm’s. De tour precisiebewerken start met de juiste gereedschapskeuze door Seco Tools. Nauwkeurigheid meten is onmisbaar, maar hoe doe je dat efficiënt? Deze vraag beantwoordt Mitutoyo. Hoffmann Group is de derde exposant die bezocht wordt. Bij Dymato gaat het vervolgens om het nauwkeurig bewerken op de machine en hoe dat geoptimaliseerd kan worden. Van Hoorn Carbide sluit deze tour af met informatie over droog verspanen van RVS 316ti met een Vc van 400 m/min en aluminium frezen met een spiegelend oppervlak als eindresultaat. Start: 10.45 uur.

Winst met seriegrootte 1
Nu series kleiner worden, is het belangrijk te weten hoe winst te maken met zelfs seriegrootte 1. Fanuc toont zowel de automatiseringsoplossingen als de innovaties in de Fanuc CNC-besturing. Bemet laat zien hoe de productie efficiënter verloopt door de hele informatiestroom door het bedrijf met software te stroomlijnen. Winstgevend kleine series maken vergt eveneens nauwkeurig werken met weinig omspannen. Gelderblom toont welke oplossingen Okuma hiervoor biedt. Rolan Robotics toont de nieuwe mogelijkheden dankzij een 7-assige robot en hoe  verticale integratie in het productieproces bijdraagt aan de efficiency. Start: 11.00 uur.

Productie automatisering
Onbemand – of minimaal manarm – werken is een actueel thema. Deze tour start bij Gühring, want productie-automatisering heeft ook gevolgen voor de gereedschapskeuze. RoboJob laat zien hoe men eenvoudige én complexe producten met de robot kan handlen. CNC Consult presenteert The Smart Way: hoe kun je de 80% van de tijd dat geen waarde aan producten wordt toegevoegd terugdringen? Cellro toont de flexibiliteit van het Xcelerate platform voor enkelvoudige en gecombineerde taken. Hagro toont dat automatisering niet altijd een robot vergt. Er zijn systemen die snel geïnstalleerd kunnen worden. Nulpunt spansystemen en centrumspanners met een minimale spanhoogte zijn eveneens onmisbaar voor productie-automatisering. Start: 11.15 uur.

Deelname aan de Guided Tours Verspaning is gratis, wel is registratie vooraf nodig. Dat kan via de website van de TechniShow, www.technishow.nl. Kijk ook op www.made-in-europe.nu waar eind februari uitgebreide informatie over de Guided Tours Verspaning te vinden is.