VIP-ontvangst voor deelnemers Verspanersforum bij Unisign

0

De Stichting Verspanersforum kijkt terug op een geslaagde bijeenkomst bij Unisign Machine Tools in Panningen. Het bezoek (op 16 oktober) overtrof alle verwachtingen, niet in de laatste plaats door de geweldige ontvangst. De presentatie door directie en management en de rondleiding met 52 relaties langs indrukwekkende CNC machines in opbouw, wekte een trots gevoel op bij de deelnemers.

Voor hen was het overduidelijk dat Unisign een 100% Dutch made kwaliteitsmerk is.
Paul van Ruth directeur/owner Unisign Machine Tools, ging in op het bijzondere karakter van Unisign binnen de werktuigmachinebouw. Vervolgens Dhr.Henk Nijssen van Unisign in op de toepassingen en applicaties van de diverse machines. Hierop volgde een uiteenzetting van Daniel Kofman (Siemens – Nederland) over de toekomstige ontwikkelingen van besturingstechnologie in de productie.
Vervolgens werden de bezoekers in groepen van acht personen rondgeleid door de productie- en assemblagehallen van Unisign. Bijzonder indrukwekkend was het om te zien hoe een machineframe met een lengte van 18 meter in één opspanning wordt bewerkt.
Na de planttour droeg de nieuwe voorzitter van de Koninklijke Metaalunie Fried Kaanen de visie van de Metaalunie uit met betrekking tot het belang van opleidingen in de techniek.
Namens het Verspanersforum benadrukte Harm Kort tijdens zijn presentatie de noodzaak van goed opgeleid personeel en welke mogelijkheden de stichting hierin kan bieden.
Vervolgens kwam tijdens de inmiddels traditionele ronde-tafel discussie weer eens naar voren hoe het soms droevig gesteld is met onze ROC’s en opleidingscentra als het gaat om technisch onderwijs.
Het officiële gedeelte werd afgesloten door Gerrit van der Linde, directeur van Stichting Verspanersforum, met een dankwoord in het bijzonder naar Unisign voor de hartelijke ontvangst en organisatie. Vervolgens werd de middag afgesloten met een gezellige maar vooral ook nuttige netwerkborrel.

Verspanersforum in kennistheater METAVAK
Het Verspanersforum neemt op 4, 5 en 6 november deel aan de vakbeurs METAVAK in Gorinchem. Daar zullen onder meer presentaties worden verzorgd in het nieuwe kennistheater. Deze middag- en avondpresentaties staan in het teken van ‘Productief Economisch produceren’.
In de eigen stand (224) zal het Verspanersforum informatie geven over de praktische trainingen die men aanbiedt.