VOF neemt Bies draai- en freeswerk over

Familiebedrijf Bies, toeleverancier van draai- en freeswerk en co-maker van precisie onderdelen, is overgenomen door Het Verenigd Ondernemers Fonds (VOF). VOF wil de onderneming laten groeien van het huidige niveau naar circa €25 miljoen omzet.

Bies heeft door vroege inzet in robotisering, assemblage-activiteiten en voorraadbeheer kunnen inspelen op klanten, die flexibel willen produceren.

Kamiel Koot wordt de nieuwe directeur van de onderneming. Hij vervangt de oud-eigenaar, die zich na de overdracht terug trekt uit de onderneming.

Drie productielocaties

Bies bestaat al ruim 51 jaar en levert kwalitatief hoogwaardige componenten aan klanten in binnen- en buitenland in allerlei industrieën, zoals de machinebouw, landbouw, medische sector, automotive en de pneumatische- en hydraulische industrie. De verspaner heeft drie moderne, veelal geautomatiseerde, productielocaties in Marum, Oosterwolde en Heerenveen met een machinepark van in totaal 80 CNC-machines.

Bies heeft een personeelsbestand van 120 medewerkers, die in het eigen opleidingscentrum worden geschoold.
Bies heeft door vroege inzet in robotisering, assemblage-activiteiten en voorraadbeheer kunnen inspelen op klanten, die flexibel willen produceren. Het bedrijf heeft in totaal aan circa 400 klanten producten geleverd de afgelopen jaren. De producten worden ingezet voor onder andere hydraulische systemen voor reinigings- en landbouwmachinerie, maar ook voor medische toepassingen of alternatieve energie- of voertuigtechnologie.

Gezonde productiebedrijven

De overname past in de lijn van de voorgaande drie overnames van VOF, waarbij synergievoordelen in de maakindustrie zijn bewerkstelligd. “VOF wil bijdragen aan het toekomstbestendig maken van de maakindustrie in Nederland,” aldus Wilbert Hoevenaars van VOF. “Daarom focussen we ons op gezonde productiebedrijven, waar wij met onze inhoudelijke kennis op het gebied van continu verbeteren toegevoegde waarde kunnen leveren en continuïteit kunnen waarborgen. Bies is zo’n prachtbedrijf en sluit naadloos aan bij onze missie. Bies is in onze ogen een Nederlandse parel met een prachtig machinepark, een volledig geautomatiseerde productielijn en een positie en naam in de markt waarop men trots mag zijn.

De hoofdvestiging van Bies in Marum.

De hoofdvestiging van Bies in Marum.

De koers van Bies is altijd gericht geweest op het blijven investeren in mensen, software-systemen en machines, iets waar wij ook in geloven. Een gezonde organisatie die staat voor detail, maar ons tegelijkertijd kansen biedt om het verder uit te bouwen tot nog grotere hoogtes.”

Het huidige businessmodel van Bies geeft volgens Hoevenaars veel mogelijkheden om te groeien. “In de huidige gefragmenteerde markt kan Bies als één van de grootste spelers met commerciële slagkracht makkelijker terrein winnen. Intern liggen goede mogelijkheden om de beschikbare machinecapaciteit beter uit te nutten, door het verder vullen van de restcapaciteit. Daarnaast kunnen wij door invoering van QRM en Lean werken een doorslaggevende bijdrage leveren om de volgende groeistap met Bies te maken.”

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Toeleveren

Maakindustrie regio Hardenberg bundelt krachten

10-06 Ook bundelen ze hun krachten als het gaat om ondernemerschap en arbeidsmarktvraagstukken. De IQ BLVD…

Columns

Grasmaaien

21-05 Rob, de eigenaar, vormde samen met twee oud-schoolgenoten de directie over het uitermate goed…

Personeel en Opleiding

Maakindustrie Brainport wil ‘Deeltijd-ww nieuwe stijl’

10-05 Een nieuwe regeling is volgens de organisaties hard nodig. “Bedrijven in onze regio investeren…

Bedrijf en Economie

Garden of Kairos wil maakindustrie omvormen

05-05 In de Griekse mythologie was Kairos de jongste en meest opstandige kleinzoon van Chronos…

Automatisering

‘Helft Belgische maakbedrijven vreest dit jaar voor cyberaanval’

28-04 België telt zo’n vijfduizend industriële maakbedrijven. Daarvan heeft een goeie 60 procent de stap…

Columns

Broederliefde

19-04 Ooit was Fred begonnen allerlei verbruiksmaterialen te leveren aan de metaalindustrie. In zijn Renault…

Bedrijf en Economie

Concurrentievoordeel door duurzaamheid

07-04 Het onderzoek, dat Autodesk samen met Frost & Sullivan uitvoerde, bestaat uit kwantitatieve interviews…

Plaatbewerking

Ton Derksen Consultancy helpt plaatwerkbedrijven met digitaliseren

01-04 “Digitalisering is voor de plaatwerkindustrie topprioriteit. Meer dan driekwart van de Nederlandse maakbedrijven gaat…

Metaalnieuws inBeeld

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

21/10/2020

Enorme productiviteits verbeteringen met Magistor duikfrees

19/10/2020

Veel investeringen in de plaatbewerking

X