Waarom uitbesteden in Tsjechië?

0

Moravian richt zich op het uitbesteden van voornamelijk staal- en houtbewerking in Oost-Europa, en dan voornamelijk in Tsjechië. Daarnaast zijn bijvoorbeeld ook assemblage en kunststofbewerking diensten die Tsjechen uitstekend kunnen leveren.

Als we het bedrijf Moravian vragen wat de voordelen hiervan zijn, dan is het antwoord duidelijk: “In Tsjechië kan een uitmuntende kwaliteit van het werk geleverd worden, maar tegen een veel scherpere prijs. Tsjechen zijn echte vakmensen en erg loyaal”, zo weet Frank Schoon, eigenaar van Moravian Outsourcing.

Zorgeloos uitbesteden
Hij vervolgt: “Moravian Outsourcing bemiddelt tussen de Nederlandse en Tsjechische bedrijven. Door ons uitgebreide netwerk van Tsjechische producenten weten wij precies welke bedrijven we met elkaar moet verbinden. Dit maakt het voor de Nederlandse klant erg gemakkelijk: zorgeloos uitbesteden mét behoud van kwaliteit!” De reden waarom klanten voor Moravian Outsourcing kiezen is dat zij bepaalde – of zelfs gehele – productieprocessen moeten uitbesteden vanwege productiebeperkingen of om prijstechnisch te kunnen blijven concurreren. Tsjechië is dan een prima uitkomst. Via Moravian Outsourcing heeft het Nederlandse bedrijf er zo weinig werk aan, dat er – naast het duidelijke prijsverschil – eigenlijk geen onderscheid lijkt te zijn met het uitbesteden in Nederland zelf. Om de Nederlandse bedrijven te overtuigen laat Frank Schoon graag op eigen kosten een sample maken van het betreffende product, zodat zij met eigen ogen de kwaliteit kunnen meten. “Ik weet zeker dat ze overtuigd zullen zijn.”

Moravian Outsourcing, TIV Hardenberg
Stand 443