Wereldprimeur DMG Mori belaadt 2 bewerkingscentra

Automatisering, digitalisering en integratie van geavanceerde technologieën – op de AMB in Stuttgart pakt DMG Mori uit met een uitgebreid pakket aan oplossingen voor hedendaagse productietrends. Op een stand van maar liefst 2.000 m² presenteert de machinebouwer 22 bewerkingsmachines en tien automatiseringsoplossingen waaronder een wereldpremière.

Het hoogtepunt wordt de wereldpremière van de nieuwe PH Cell Twin, die tijdens de beurs is gekoppeld aan twee DMU 50 bewerkingscentra.

Met de integratie van hardware en software stemt DMG Mori consequent het gehele productportfolio af op een geautomatiseerde productie en het verhogen van de productiviteit. Op de AMB toont DMG Mori onder meer het palletopslagsysteem RPS 14 op een NHX 5000, evenals de Robo2Go Max op een CTX gamma 2000 TC en de Robo2Go Milling op een DMU 40 eVo. Met de WH 3 Cell en de Matris light zullen ook twee compacte automatiseringsoplossingen te zien zijn. Het automatisch geleide voertuig TH-AGV zal een DMC 80 FD met gereedschappen beladen.

Wereldprimeur: PH Cell Twin

Het hoogtepunt wordt de wereldpremière van de nieuwe PH Cell Twin, die tijdens de beurs is gekoppeld aan twee DMU 50 bewerkingscentra. Voor de productie van kleine series heeft DMG Mori de PH Cell 300 en PH Cell 2000 ontwikkeld die zich volgens de machinebouwer inmiddels hebben bewezen door hun hoge mate van flexibiliteit en bedieningsgemak. Met de PH Cell Twin breidt de werktuigmachinefabrikant nu zijn programma van compacte en modulaire pallet-handlingsystemen verder uit.

Het doorontwikkelde concept is ontworpen voor de flexibele automatisering van twee bewerkingscentra. Afhankelijk van de uitvoering van de opslagunit biedt het plaats aan maximaal 30 pallets. De PH Cell Twin is compatibel met verschillende modellen van de DMU monoBLOCK, DMU H monoBLOCK en DMU eVo serie, evenals met de DMU 50 en de CMX U serie.

Integratie bewerkingstechnologieën

In de Duitse hotspot voor verspaning zal ook de integratie van technologieën en processen centraal staan. Daartoe behoren vijfassige bewerkingscentra en draai-freescentra voor multitasking. Verdere integratieoplossingen voor tandwielfrezen en slijpen versterken het aanbod. Door de integratie van innovatieve productietechnologieën in één werkruimte kunnen doorlooptijden drastisch worden verkort. Daarom is compleet bewerking al vele jaren een belangrijk speerpunt in het productaanbod van DMG Mori.

Het aanbod is voortdurend verder ontwikkeld, zodat tegenwoordig ook tandwielfrezen en slijpen in één en dezelfde opspanning worden uitgevoerd. Slimme gereedschapsoplossingen en vooral de technologiecycli van DMG Mori verhogen de veelzijdigheid van de machines, zodanig het omspannen van werkstukken tot het verleden behoort. Dit verhoogt de output van bewerkingscentra en creëert tegelijkertijd capaciteit op andere machines die voorheen deel uitmaakten van het totale proces.

DMG Mori Service

Sinds ‘my DMG Mori’ in 2019 van start is gegaan, hebben al zo’n 30.000 klanten gekozen voor het online serviceportaal. De digitale ondersteuning bij servicekwesties maakt snellere hulp en transparantie mogelijk. Serviceverzoeken kunnen via my DMG Mori met één druk op de knop worden gestart met behulp van een interactief aanvraagformulier vanaf zowel een pc als een smartphone. Gespecificeerde serviceaanvragen met optioneel bijgevoegde foto’s of video’s worden direct naar de juiste DMG Mori service-expert gestuurd.

Ondertussen zorgt de ‘Tracking & Tracing’-functie voor transparantie in alle serviceprocessen en -procedures. Zelfs bestellingen van reserveonderdelen kunnen tot op de minuut worden gevolgd. Alle commerciële en technische documenten worden opgeslagen in my DMG Mori. Op de AMB kunnen bezoekers zich laten informeren over de digitale ondersteuning van DMG Mori.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Verspanen

AMB maakt inspirerende comeback

19-09 De beursorganisatie spreekt van een vrolijk en inspirerend evenement. De 1238 exposanten van over…

Bedrijf en Economie

AMB in Stuttgart voortvarend van start

14-09 Het team van MetaalNieuws en VerspaningsNieuws is uiteraard van de partij en zal in…

Verspanen

Nicolás Correa presenteert gepatenteerde kotterkop op AMB

12-09 Dankzij het automatische kopwisselsysteem is de Magna binnen korte tijd te voorzien van een…

Verspanen

Mazak toont zes machines live onder spaan

07-09 Één van de machines onder spaan is een nieuw twee-assig draaicentrum dat is ontwikkeld…

Verspanen

Ceratizit introduceert ‘groen’ hardmetaal

07-09 Een universeel gereedschap voor voorbewerken, afwerken, contourdraaien, facing en longitudinale draaiïng? Met High Dynamic…

Verspanen

DN Solutions neemt negen machines mee naar AMB

07-09 DN Solutions geeft aan dat een beurs essentieel is om nieuwe technologie te ontdekken.…

Verspanen

Index op AMB: meer dan draaien

07-09 Met de nieuwe generatie van het ‘compacte’ Index G220 draaifreescentrum en het Traub TNX220…

Automatisering

Coby CNC, doe-het-zelf automatisering met cobot

06-09 Coby maakt het mogelijk om zonder externe technici of opleidingen helemaal zelf aan de…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

X