Wereldwijde lancering van nieuwe grijper Schunk

0

Schunk lanceert een nieuwe grijper, specifiek ontworpen voor alle collaboratieve robots van Universal Robots in de maten 3, 5, 10 en 16. EGH is een gloednieuwe universele en servo-gestuurde grijper voor met name kleine tot middelgrote werkstukken.

In lijn met de andere programma’s van Schunk is de nieuwe grijper flexibel en werkt het in alle verschillende soorten toepassingen en marktsegmenten waar collaboratieve robots worden gebruikt in hun dagelijkse activiteiten. De EGH-grijper wordt geleverd met twee soorten vingerparen – een vaste en een flexibele. De flexibele vinger heeft twee geleidende delen, waardoor de slag eenvoudig kan worden ingesteld tussen 0 – 186 mm. Dit betekent dat ze vrij instelbaar zijn en eenvoudig in te stellen volgens de individuele vereisten die de toepassing vereist.

Eenvoudige installatie
Alle componenten die nodig zijn voor de installatie zijn bij het startpakket inbegrepen – van software tot inbussleutels. De installatie is geoptimaliseerd om zo eenvoudig en tijdbesparend mogelijk te zijn en duurt niet langer dan een half uur. In plaats van schroeven, is de EGH-grijper uitgerust met een beugel die eenvoudig in de adapterplaat kan worden gemonteerd. Installeer vervolgens de software en programmeer het werk dat moet worden gedaan en de grijper is operationeel.

Met de lange slag van de EGH kan een grote verscheidenheid aan werkstukken worden gehanteerd. De grijpervingers kunnen hierbij flexibel langs de volledige slag worden gepositioneerd.