WFL introduceert krachtige en compacte M20 voor compleetbewerken

WFL heeft het productportfolio uitgebreid met het nieuwe M20 MILLTURN bewerkingscentrum. Met deze nieuwe machine spreekt WFL klantsegmenten aan die op zoek zijn naar een compact en krachtig bewerkingscentrum voor compleetbewerken. Speciale kenmerken zijn onder meer de hoge stabiliteit van de machine en het geïntegreerde motorspilconcept voor veeleisende bewerkingstechnologieën.

Het M20 bewerkingscentrum is door WFL ontwikkeld aan de hand van jarenlange expertise in compleetbewerken. Het scala aan toepassingen dat door de M20 wordt gedekt, is in staat om de veeleisende en complexe bewerkingstaken uit te voeren die worden aangetroffen in de luchtvaart-, auto-, engineering- en kunststofindustrie. De M20 MILLTURN heeft een rechtlijnige uitstraling met een modern, functioneel ontwerp. Het doorlopende front van gehard glas heeft een geïntegreerd display dat prestatiegegevens weergeeft en een schuifvenster naar het gereedschapsmagazijn. Het frisse uiterlijk van de machine wordt verder ondersteund door de nieuwe kleurstelling. Optimale ergonomie en een gebruiksvriendelijke bediening ronden het design af.

Compacte alleskunner

Bij de ontwikkeling van de M20 MILLTURN was het doel om een ​​compacte, stijve en nauwkeurige machine te introduceren. Met een lengte van 5.500 mm, een diepte van 3.190 mm en een hoogte van 2.500 mm is de M20 ideaal voor het bewerken van de meest uiteenlopende werkstukken. De M20 heeft een bereik van 575 mm x 260 mm x 1.250 mm (XxYxZ). De machine is geschikt voor het bewerken van werkstukken tot een diameter van 500 mm en is voorzien van een krachtige 44 kW hoofdspil met een maximaal toerental van 4000 min-1. De M20 is uitgerust met een B-as met een zwenkbereik van ±120° voor het uitvoeren van complexe contourbewerkingen. Verder is het bewerkingscentrum uitgerust met een nieuwe freesspil met een maximaal toerental van 20.000 min-1. Het machineframe is gemaakt van sferoïdaal grafiet, dat extreem sterk is en uitstekende dempingseigenschappen garandeert. Dankzij de constructie van de machine, die trillingsabsorberende gegoten componenten bevat die een optimale stijfheid bieden, worden zelfs zware bewerkingen uitgevoerd zonder trillingen. De configuratie van de machine biedt een breed scala aan mogelijkheden: van een bewerkingscentrum met een bril en een tegencenter, als machine met een tegenspil,  gereedschapsrevolver of een individuele gereedschapshouder aan de onderkant.

Gereedschapsbeheer en automatisering

Het gereedschapsmagazijn heeft ruimte voor 40 of optioneel 80 gereedschappen.

Het gereedschapsmagazijn heeft ruimte voor 40 of optioneel 80 gereedschappen.

Het gereedschapsmagazijn kan maximaal 40 of optioneel 80 gereedschappen met HSK-63 of PSC63 (Capto C6) opname herbergen. Bovendien kan de onderste samengestelde slede met gereedschapsrevolver 12 of 24 gereedschappen bevatten. Indien nodig kan de machine worden uitgerust met een stafaanvoer. Een bijzonder hoogtepunt is de automatische gereedschapswisseling naar de onderste individuele gereedschapshouder. Dit maakt het mogelijk om de gereedschappen parallel aan de bewerkingstijd in te stellen en vervolgens toegang te krijgen tot de gereedschappen in het magazijn. Opgeslagen gereedschappen kunnen daarom in de bovenste en onderste gereedschapshouder worden geplaatst. De interne koelmiddeltoevoer naar de gereedschapshouders vindt plaats op maximaal 80 bar. Op basis van de specifieke behoeften van de klant zijn er verschillende automatiseringsopties beschikbaar voor het automatisch laden en lossen van werkstukken.

Grote variatie voor elke toepassing

Het geïntegreerde motorspilconcept als fundament van de machine maakt een hoge dynamiek mogelijk. De M20 is geschikt voor universele en veeleisende bewerkingsprocessen. De X-beweging op 100 mm onder de centerlijn opent ook nieuwe mogelijkheden voor compleetbewerking. De twee B-as systemen in de machine bieden ook ongekende mogelijkheden voor het bewerken van dunwandige, trechtervormige turbinedelen. Het gelijktijdig draaien van de B-as is daarbij uitermate handig. De interpolerende NC-aangedreven B-as is ook geschikt voor draaien met een zwenkbare B-as. Dankzij de continue aanpassing van de instelhoek tijdens de snede, kan een complex contour (bijvoorbeeld voor turbinewielen of zuigerkoppen voor grote dieselmotoren), waarvoor normaal gesproken meerdere gereedschappen nodig zijn, met één gereedschap worden geproduceerd. Dit vermindert het aantal benodigde draaigereedschappen en levert een naadloos bewerkingsresultaat op.

Nieuw bedieningspaneel

Voor de besturing vertrouwt WFL op Siemens 840D sl. De bedieningsinterface wordt gevisualiseerd op een innovatief multitouch-breedbeeld van 24 inch. Een bijzonder kenmerk van het bedieningspaneel is het feit dat het display kan worden opgedeeld en dat verschillende programma’s op meerdere subsites kunnen worden weergegeven. Hierdoor kunnen functies zoals WFL iControl-procesbewaking, grafieken, programma’s, statistieken en real-time gegevens parallel worden weergegeven. Dit alles resulteert in geoptimaliseerde prestaties. De programma’s CrashGuard, CrashGuard Studio en Millturn PRO kunnen op een overzichtelijke manier in de kopbalk worden weergegeven. Het onderstaande venster wordt gebruikt om informatie weer te geven over belastingen, gereedschappen, de CrashGuard Viewer, real-time asbewegingen en nog veel meer. Dit biedt operators een groot aantal opties om hun productieprocesproces te bewaken.

WFL wordt in Nederland vertegenwoordigd door Oude Reimer.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Toeleveren

MetaalNieuws thema/special Gereedschappen

13-01 Wilt u uw noviteiten in deze speciale editie delen in een oplage van bijna…

Verspanen

Emag stoot onderdeel af

04-01 Dat gebeurt via een management buy out. De directeur van dit onderdeel neemt alle…

Verspanen

Procesoptimalisatie is topic bij Ceratizit op EMO Milano

30-09 Aan de hand van live demonstraties wordt getoond hoe bewerkingsprocessen geoptimaliseerd kunnen worden met…

MetavakNieuws

Phantom HP2 is de nieuwe alleskunner

27-09 De Nederlandse fabrikant van de Phantom gereedschappen heeft de afgelopen tijd enkele vernieuwingen doorgevoerd,…

Featured

Bredel brengt flexibiliteit in geautomatiseerd draaifrezen

23-09 Met de complete installatie kan Bredel wisselende onderdelen voor slangenpompen onbemand produceren en een…

Verspanen

Oude Reimer toont geautomatiseerd voorinstellen met robotprimeur op Nederlandse Metaaldagen

08-09 Om het rendement van CNC-draai- en freesmachines optimaal te benutten, kiezen veel verspaners voor…

Verspanen

Haal meer uit gereedschappen door balanceren, krimpen en voorinstellen

07-07 Oude Reimer is officieel partner van Haimer in Nederland en heeft inmiddels veel klanten…

Verspanen

Hank Oude Reimer vice-president Europese vereniging machine-importeurs

13-06 Celimo is de Europese paraplu-vereniging van landelijke organisaties. In Nederland is dat de VIMAG.…

Metaalnieuws inBeeld

15/06/2021

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

21/10/2020

Enorme productiviteits verbeteringen met Magistor duikfrees

X