Wolthuis Machines presenteert MACC zaagmachines

0

Wolthuis Machines presenteert een zestal zaagmachines van het Italiaanse merk MACC. Deze producent, die alle zaagmachines zelf produceert in Noord-Italië, bestaat al meer dan 40 jaar en heeft een grote range cirkel- en lintzaagmachines.

Wolthuis laat naast de kleinere handmatige en halfautomatische machines tevens de grote halfautomatische Special 650 DI dubbel verstek bandzaagmachine zien. Deze robuuste machine met variabel toerental en hydraulische klemming heeft een zaagcapaciteit van 400 rond. De Special 391 AV is ook present. Deze volautomatische zaag heeft een capaciteit van rond 300 mm en is standaard uitgevoerd met variabel toerental en programmeerbaar tot 39 programma’s met ieder 60 stappen. De MACC zaagmachines kenmerken zich door een goede kwaliteit (zware aandrijflijnen en constructies) voor een nette prijs.

Overige machines
Op een ruime stand van 70 vierkante meter presenteert Wolthuis Machines op METAVAK tevens diverse draaibanken. Onder meer een Trens draaibank (voorheen TOS) type SN50C uit Slowakije. Deze banken zijn mede door de uitstekende prijs-kwaliteit verhouding in combinatie met de lange levensduur al tientallen jaren goed vertegenwoordigd in Nederland. Ook wordt een Charles draaibank uit Taiwan getoond. De Charles draaibanken worden vervaardigd door de ervaren medewerkers van de voorheen bekende en veel verkochte Takang draaibanken.

Daarnaast zijn de Phoebus freesmachines present. Deze worden gekenmerkt door kogel omloopspillen X-Y, variabele voeding X-Y-Z-as door middel van Yaskawa servomotoren en de zeer robuuste bouw. Verder is er op de stand ruimte gereserveerd voor onder andere Flott tafel/kolomboormachines, S315 steekbank met een slag van 315 mm, Kocvib afbraamtrommels, Flott band en werkbank slijpmachines, OMCN hydraulische werkplaats/broots persen en borenslijpmachines.

Sinds Wolthuis Machines in Wormerveer 11 jaar geleden besloot om naast de service-activiteiten ook metaalbewerkingsmachines te gaan verkopen, is het snel gegaan. Wolthuis vertegenwoordigt nu meer dan 15 dealerschappen en heeft een showroom/werkplaats van meer dan 1500 vierkante meter. Wolthuis biedt een brede range van Aziatische en Europese machines aan en door eigen import is een goede prijs-kwaliteit verhouding en onderdelenlevering gewaarborgd. Daarnaast is met zes eigen monteurs de service, kennis en aftersales gegarandeerd. Veel van de machines kunnen nieuw en gebruikt aangeboden worden, waarbij de meeste machines uit voorraad leverbaar zijn.  Wolthuis beschikt namelijk over een grote voorraad van meer dan 250 machines.

Wolthuis Machines, stand 255