Workshops, guided tours en handige themaroutes op Techni-Show

Minimaal evenveel bezoekers als editie 2012 wil het team van Techni-Show 2014 half maart naar de Jaarbeurs Utrecht halen. Die komen dan behalve voor een breed en diep aanbod van exposanten ook voor een sterk inhoudelijk activiteitenprogramma. Guided tours, innovatieve themaroutes en een nieuwe app helpen bezoekers hun beursbezoek nog efficiënter te plannen.

Het beursteam werkt samen met diverse partijen aan de inhoudelijke invulling van Techni-Show 2014. Zo presenteert ING zakelijk tijdens de opening van Techni-Show en ESEF de resultaten van een onderzoek dat momenteel in de maakindustrie wordt uitgevoerd. Gekeken wordt naar de ambities en de kansen van de maakindustrie in Nederland. Aansluitend gaan kopstukken uit de industrie met elkaar in debat over de ambities die de maakindustrie heeft, zou moeten hebben en hoe deze te verwezenlijken. Professor Ben Dankbaar, emeritus hoogleraar Bedrijfskunde en partner in InnoTeP, leidt deze discussie.

Industriële inkopers
In samenwerking met de NEVI vindt een seminar plaats voor industrieel inkopers, met als thema samenwerken in de keten. Een van de sprekers is professor Arjan van Weele van de TUe. Inkoopdirecteuren van grote Nederlandse uitbesteders zoals Vanderlande en Nedtrain delen hun visies. Met de ingenieursvereniging KIVI organiseert Techni-Show een mini-symposium en vrijdagmiddag vindt er een speciale editie plaats van de in Eindhoven succesvolle 2nd Friday borrel, waar jonge KIVI-ingenieurs en studenten elkaar op de beursvloer van Techni-Show ontmoeten en dieper ingaan op het thema Human Engineering.

Techni-Show theater
Op de beursvloer in het Techni-Show theater en in de Croesezaal vinden naast exposantenlezingen ook workshops plaats. Hierin komen innovaties aan de orde die richtingbepalend zijn voor de komende jaren. Samen met het Laser Applicatie Centrum en PWC worden onderzoeksresultaten gepresenteerd van een studie naar de invoering van laserlassen in de Nederlandse industrie. Samen met de Federatie Dunne Plaat vinden workshops plaats over innovatie-strategische samenwerking, smart engineering en machineselectie.

Wat betekent 3D printen voor de industrie?
3D printen is niet weg te slaan uit het nieuws. Ook Techni-Show gaat op het actuele thema in, zo wordt een seminar voorbereid met verschillende branchepartijen in de metaalindustrie. In een ander seminar, in samenwerking met NEoFumane, gaat de aandacht vooral uit naar de impact van additive manufacturing op de bedrijfsvoering en strategie als maakbedrijf. Samen met TNO wordt tot slot gekeken naar de technische mogelijkheden. Daarnaast zijn er op Techni-Show meerdere exposanten die deze technologie aanbieden, terwijl bezoekers in de hallen 1, 2 en 3 op de ESEF al toeleveranciers vinden die 3D printen succesvol inzetten. Verder vinden er een VIP Plaatwerkontbijt plaats en presenteert Holland High Tech rond de human capital agenda hoe ervoor te zorgen dat de maakindustrie ook in de toekomst nog voldoende middelbaar en hoog opgeleide jongeren aan zich kan binden.

Gericht beursbezoek
Time is money. Als dat voor één doelgroep geldt, zijn dat de mensen uit de industrie. De komende editie van Techni-Show kunnen ze hun beursbezoek nog efficiënter plannen. Zo kunnen ze zich onder andere aanmelden voor guided tours. Onder leiding van een expert uit een bepaald deel van de metaalbewerking, bezoeken ze gericht een aantal exposanten die geselecteerd zijn aan de hand van hun innovatieve producten voor een bepaalde toepassing. Denk hierbij aan bijvoorbeeld laserlassen. Bezoekers die liever zelfstandig hun weg zoeken, kunnen via ExpoMatch heel eenvoudig een aantal themaroutes samenstellen. Met één muisklik stel je een themaroute samen over 3D printing, innovatie, small series manufacturing, 24/7 productie, lasertechnologie en robottechnologie maar ook een zelf samengestelde maatwerk-bezoekroute is hier mogelijk. Daarnaast kunnen je gericht zoeken op afnemersegmenten: aerospace, automotive, dies & moulds, small part machining, general engineering, medical en power generation. ExpoMatch geeft direct een overzicht van exposanten die voor deze afnemerssegmenten een passend aanbod hebben. Voor deze editie van Techni-Show wordt eveneens een nieuwe beursapp gelanceerd, zowel voor iPhone als Android. Behalve een exposantenoverzicht en plattegrond, vindt de bezoeker in de app ook het complete programma en kan sessies direct vanuit de app in zijn persoonlijke agenda plaatsen.

Combitreinkaart
Tot slot heeft VNU Exhibitions een deal gesloten met de NS: voor 19 euro kun je vanaf elk NS-station in Nederland met de trein comfortabel naar Techni-Show 2014 in Utrecht reizen. Wie zich gratis voorregistreert via www.technishow.nl, kan vervolgens op de bestelpagina een speciaal treinkaartje aanschaffen.

Tegelijkertijd met ESEF
Net als voorgaande keren vindt Techni-Show gelijktijdig plaats met ESEF, van 11 tot en met 14 maart 2014. Bezoekers kunnen beide beurzen met één toegangsbewijs bezoeken. ESEF is de vakbeurs op het gebied van toeleveren, uitbesteden, productontwikkeling en engineering. Een aantal activiteiten zal gezamenlijk georganiseerd worden. Dit is onder andere het NEVI seminar over global sourcing en strategisch inkopen

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Geen categorie

Techni-Show krijgt nieuwe opzet maar blijft in Utrecht

18-03 De Techni-Show wordt in 2016 opnieuw in de Jaarbeurs Utrecht gehouden, maar krijgt een…

Geen categorie

Guided Tours Verspaning op Techni-Show

20-02 De druk op verspaners om direct een goed stuk te maken neemt toe. ‘First…

Geen categorie

Eindsprint brengt Techni-Show richting 400 exposanten

13-02 De Techni-Show is bezig met een eindsprint qua aantal exposanten. Momenteel staat vast dat…

Technishow / Esef

Techni-Show Awards: veel ‘nuttige’ vernieuwingen

04-12 De jury van de Techni-Show Innovatie Awards heeft 36 inzendingen van 34 firma’s beoordeeld…

Geen categorie

Techni-Show Awards: veel 'nuttige' vernieuwingen

04-12 De jury van de Techni-Show Innovatie Awards heeft 36 inzendingen van 34 firma’s beoordeeld…

Geen categorie

Techni-Show 2014 al voor drie kwart volgeboekt

10-10 Zo’n vijf maanden voor de opening van Techni-Show 2014 is zo’n drie kwart van…

Geen categorie

Inschrijving Techni-Show Innovatie Awards 2014 geopend

07-06 De inschrijving voor de Techni-Show Innovatie Awards 2014 is van start gegaan. De prijzen…

Geen categorie

Gert Jan Braam terug bij VNU Exhibitions Europe

04-03 Gert Jan Braam is per 1 maart bij VNU Exhibitions Europe aan de slag…

Metaalnieuws inBeeld

19/10/2023

Besten Machines prominent aanwezig op de METAVAK 2023

17/10/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Personeelstekort, automatisering en digitalisering

10/07/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Nieuw pand: Wat zijn de toekomstplannen?

25/04/2023

Galvano Metaal Podcast - Meer betalen voor laser kwaliteit?