Techni-Show 2014 al voor drie kwart volgeboekt

Zo’n vijf maanden voor de opening van Techni-Show 2014 is zo’n drie kwart van de beurs volgeboekt. “Veel grote partijen hebben al ingeschreven. Ze denken weliswaar goed na over een effectieve beursdeelname, maar we bespeuren tegelijkertijd een positieve ondertoon”, zegt Gert Jan Braam, marktmanager metaalindustrie bij VNU Exhibitions. “In ieder geval zal de hele sector weer aanwezig zijn.”

De 2014 editie van Techni-Show zal qua omvang tussen de twee voorgaande edities in zitten. Groter dan 2010, toen de industrie net uit het diepe dal van 2009 klauterde; compacter dan 2012 toen de machinebouw midden in een flink herstel zat. “Exposanten zijn voorzichtig, maar we horen weinig nee”, zegt Braam. Zelfs het aantal afzeggingen vanwege de gelijktijdige METAV in Düsseldorf is op een hand te tellen. Samen met de Federatie Productie Technologie-VIMAG is serieus gekeken naar een andere datum voor Techni-Show. Uiteindelijk hebben alle partijen besloten de beurs niet te verschuiven. Braam: “Maart blijft het ijkmoment voor Techni-Show.” Dit blijft het beste moment waarop de Nederlandse leveranciers en fabrikanten van machines, gereedschappen en aanverwante productietechnolgie de laatste innovaties live aan hun klanten uit de Benelux laten zien. “Mooi samengevat in de presentatie van de innovators die deelnemen aan de Techni-Show Innovatie Awards. Techni-Show blijft de beurs waar je kunt ruiken, voelen en proeven aan de nieuwste technologie. Het demogehalte blijft hoog.”

Van DGA tot gebruiker welkom
Alle sectoren uit de metaalindustrie zijn vertegenwoordigd op Techni-Show 2014. Verspanende en niet verspanende machines, verbindingstechnologie, (hardmetalen) gereedschappen, meettechnologie, industriële automatisering, CADCAM software enzovoort. Bij de volgende editie wordt naast de gebruikelijke bezoekersdoelgroepen meer nadruk gelegd op de doelgroepen engineers, young professionals, inkopers en gebruikers. “We willen de gebruiker van de technologie ontmoeten op Techni-Show”, benadrukt Gert Jan Braam. Dus niet alleen de inkoper en directeur-eigenaar als bezoeker ontvangen, ook de vakmensen die met de investeringsgoederen moeten gaan werken. Het beursteam werkt hiervoor onder meer samen met Kivi Niria. Een andere activiteit is het tonen van enkele opvallende en grote machines uit zowel de verspaning als plaatbewerking. “Machines die een echte publiekstrekker zijn, wellicht wereldprimeurs.”

Kennis opdoen
Techni-Show is naast een demobeurs ook een kennisevenement. In workshops en lezingen kunnen bezoekers nieuwe kennis opdoen. Experts delen hun kennis over innovaties die de komende jaren belangrijk zullen worden voor de metaalindustrie. Samen met TNO wordt bijvoorbeeld gewerkt aan een programma rond hogesnelheidsverspanen en nieuwe materialen. De plaatwerkindustrie kan op de beurs de eerste resultaten zien van het onderzoek naar het versneld invoeren van laserlassen dat recent is gestart. Lasertechnologie in al zijn toepassingen voor de metaalindustrie is een ander thema dat zowel op de beursvloer als in lezingen aan bod zal komen. Techni-Show gaat eveneens aandacht schenken aan 3D printen. Daarnaast zal ING op de openingsdag van Techni-Show de resultaten presenteren van een groot onderzoek naar de kansen voor de Nederlandse maakindustrie. Dat een loopbaan in de metaaltechniek echt interessant is, wordt gedurende de hele week actief getoond tijdens de finales van de Vakkanjer beroepenwedstrijden voor de metaalsector.

Tegelijk met ESEF
Net als voorgaande keren vindt Techni-Show gelijktijdig plaats met ESEF, van 11 tot en met 14 maart 2014. Bezoekers kunnen beide beurzen met één toegangsbewijs bezoeken. ESEF is de vakbeurs op het gebied van toeleveren, uitbesteden, productontwikkeling en engineering. Een aantal activiteiten zal gezamenlijk georganiseerd worden. Dit is onder andere het NEVI seminar over global sourcing en strategisch inkopen.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Plaatbewerking

Pasterkamp showt fiberlaser

12-03 Pasterkamp Metal Sheet Solutions grijpt de TechniShow aan om de bezoekers een indruk te…

Plaatbewerking

Menko Eisma directeur Trumpf Nederland

27-06 Menko Eisma is vrijdag gepresenteerd als de nieuwe directeur van Trumpf Nederland. Hij is…

Geen categorie

Demoweek: productie-efficiëntie uit vele invalshoeken

05-03 Van dinsdag 17 maart tot en met vrijdag 20 maart organiseren acht bedrijven in…

Bedrijf en Economie

Trumpf-directeur Ger van der Endt met pensioen

02-03 Ger van der Endt neemt op 26 juni afscheid als directeur van Trumpf Nederland…

Bedrijf en Economie

Sterke eindsprint Duitse werktuigmachinebouw in 2014

11-02 De orderintake van de Duitse werktuigmachine-industrie is in het vierde kwartaal van 2014 sterker…

Geen categorie

Prima Power neemt verkoop lasersnijmachines in Nederland in eigen hand

13-01 De Belgische vestiging van Prima Power heeft per 1 januari ook de verkoop van…

Geen categorie

Internationaal publiek Euroblech klaar om te investeren

27-10 De internationale vakbeurs voor plaatbewerking Euroblech in Hannover heeft vorige week 59.600 bezoekers getrokken.…

Bedrijf en Economie

Trumpf betrekt vol zelfvertrouwen nieuwe thuisbasis

05-09 Trumpf Nederland heeft donderdag haar nieuwe bedrijfspand in Hengelo officieel in gebruik genomen. Nicola…

Metaalnieuws inBeeld

19/10/2023

Besten Machines prominent aanwezig op de METAVAK 2023

17/10/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Personeelstekort, automatisering en digitalisering

10/07/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Nieuw pand: Wat zijn de toekomstplannen?

25/04/2023

Galvano Metaal Podcast - Meer betalen voor laser kwaliteit?