Techni-Show krijgt nieuwe opzet maar blijft in Utrecht

De Techni-Show wordt in 2016 opnieuw in de Jaarbeurs Utrecht gehouden, maar krijgt een nieuwe opzet. FPT-VIMAG, de branche-organisatie van machineleveranciers en eigenaar van de Techni-Show, zegt dat het fysiek tonen van machines en het bouwen van grote stands langzaam maar zeker zal afnemen en wordt vervangen door compactere stands en steeds meer virtuele 3D-achtige presentaties.

Deze video is gemaakt door DutchUncle.tv.

“We gaan met de Techni-Show van know how naar show how”, zegt voorzitter Richard Boske van FPT-VIMAG. “Beleving zal steeds belangrijker worden. We willen op de volgende Techni-Show niet alleen de machines laten zien, maar ook de producten die erop worden gemaakt. Daarom willen we ook meer integratie tussen de Techni-Show en de ESEF. Door te laten zien wat je met de machines kunt maken, wordt het voor iedereen interessanter. Want hoe leuk is het wel niet als je op de beurs een stukje van een Airbus hebt staan.”

Ook wil FPT-VIMAG de spanningsboog van de Techni-Show vergroten. De beurs werd tot dusverre eens per twee jaar gehouden en in de periodes daartussen gebeurde er eigenlijk niks, al was er dan in 2013 een Metaalexpo in Den Bosch. Maar dat gaat veranderen. De Techni-Show zal niet langer een tweejaarlijkse fysieke vakbeurs zijn, maar een 24/7 online informatieplatform worden met relevante informatie voor de gehele maakindustrie in de metaalbewerking. Actuele marktinformatie, de nieuwste innovaties, trends en oplossingen zullen met een vingerknip op te roepen zijn, à la minute en 24 uur per dag. FPT-VIMAG voorziet een ontwikkeling, waarbij exposanten en bezoekers zich online oriënteren en tijdens de Techni-Show bij elkaar komen om te netwerken en kennis te vergaren. “De Techni-Show zal als beurs zeker blijven bestaan”, aldus Boske. “Want het is een uniek iets dat hier alle machines te zien zijn. Maar de Techni-Show zal veel meer een combinatie worden van virtuele en werkelijke activiteiten.”

De Techni-Show blijft, maar wordt compacter, relevanter en nog meer toegespitst op de vraag en de behoefte. Beleving wordt steeds belangrijker en de koppeling met jeugd en onderwijs intensiever. Dat laatste zal onder meer tot uiting komen in een aantal extra activiteiten. Boske noemt als voorbeelden een Techni-Show University dag en een Techni-Show Family dag.

Het staat volgens Boske inmiddels vast dat de Techni-Show 2016 wederom in de Jaarbeurs in Utrecht zal plaatsvinden. Wie de beurs gaat organiseren is nog niet duidelijk. De Techni-Show 2014 was de laatste beurs van het langjarige contract tussen FPT-VIMAG, eigenaar van de titel Techni-Show, en VNU Exhibitions Europe, de organisator.
Het lijkt er op dat bij de beslissing over de organisatie in ieder geval financiële aspecten een belangrijke rol zullen spelen. Want het is een publiek geheim dat veel exposanten de deelname aan de Techni-Show erg duur vinden en zich afvragen of de baten nog wel opwegen tegen de kosten die ze moeten maken.

FPT-VIMAG heeft op de eigen vernieuwde website een video over de vernieuwingen van de Techni-Show geplaatst. Belangstellenden worden uitgenodigd om enquête in te vullen en zo mee te denken over het toekomstige concept van de Techni-Show.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

TechnishowNieuws

Bruisende TechniShow goed voor bijna 30.000 bezoekers

20-03 Ricardo Vivas, beursmanager, blikt terug op een succesvolle beursweek: “Het bruiste op de beursvloer.…

TechnishowNieuws

Primeur Nederlandse brandweerdrone op ESEF Maakindustrie

13-03 De Almelose machinefabriek Boessenkool wil met mega-drones de wereld veroveren en introduceert de zogeheten…

Automatisering

‘KI en gebrek aan jong talent grootste uitdagingen ooit voor productietechniek’

30-01 Hij zal zich als WGP-president bijzonder gaan inzetten voor twee belangrijke gebieden die een…

Toeleveren

ESEF focust op duurzame en innovatieve maakoplossingen

20-12 Hier zullen ruim 175 exposanten laten zien hoe de maakindustrie omgaat met onderwerpen als…

Bedrijf en Economie

TechniShow wil in 2024 weer vlammen

19-01 Jeroen van Hooff, CEO van Koninklijke Jaarbeurs, heeft er vertrouwen in dat het gaat…

TechnishowNieuws

Hoog beslissingsniveau bezoekers TechniShow en ESEF Maakindustrie

12-09 De beursorganisatie is vooral opgetogen over het hoge beslissingsniveau van de bezoekers: 46% geeft…

TechnishowNieuws

Metaalbewerken is geen rocketscience

24-08 Partsupply is een bedrijf dat zich bezig houdt met de fabricage van maakdelen voor…

TechnishowNieuws

Prodec live in actie op ESEF

24-08 Tijdens ESEF Maakindustrie zijn de superieur verspanende eigenschappen van Prodec live te zien op…

Metaalnieuws inBeeld

21/03/2024

TechniShow 2024 - The Final Review

16/03/2024

Sfeerimpressie dag 3 en 4 op de TechniShow 2024

16/03/2024

54U Media op de ESEF Maakindustrie 2024

16/03/2024

54U Media, de uitgever in de Metaal sprak op de TechniShow met Anco Euser van Widenhorn BV