Yaskawa breidt AR-serie booglasrobots uit

Yaskawa heeft zijn lasrobotportfolio uitgebreid met zes nieuwe modellen van de AR-serie met een werkbereik van 727 tot 3.124 mm. Aan de robots kunnen diverse stroombronnen worden gekoppeld voor het lassen van een groot assortiment aan werkstukken.

De 6-assige precisierobots uit de AR-serie zijn speciaal ontwikkeld om te voldoen aan de hoge eisen op het gebied van booglassen. Ze maken kortere procestijden mogelijk, wat resulteert in een verhoogde efficiëntie en een lager energieverbruik. Vanwege hun slanke ontwerp hebben de flexibele en extreem snelle robots slechts een kleine voetafdruk.

Kortere lasnaden

De twee compacte AR700- en AR900-robots zijn vooral geschikt voor lastoepassingen met voornamelijk kortere lasnaden. De AR900 kan ook worden geïnstalleerd in de onlangs geïntroduceerde turn-key ArcWorld Mini en Micro robot lascellen. De formule van ArcWorld-cellen is eenvoudig: AR900-robot, handmatige draaitafel met twee stations, controller en stroombron. Alle componenten zijn compact gecombineerd op een platform en zijn direct klaar voor het lassen van een breed scala aan kleine werkstukken.

De middelgrote AR1440 robot is speciaal ontwikkeld om te voldoen aan de hoge eisen bij booglassen, met als doel optimale resultaten te bereiken in minder gunstige omstandigheden. Een laadvermogen van maximaal 12 kg, ruimte voor het slangenpakket met holle as en een maximaal werkbereik van 1.440 mm maken een eenvoudige bewerking van omvangrijke werkstukken mogelijk. Door de lichte kromming van de onderarm zijn ook perfecte lasnaden mogelijk op moeilijk toegankelijke delen. Luchtkanalen en media-aansluitingen zijn geïntegreerd in de voet, waardoor het werkbereik van de hoofdas (S-as) tot 340 graden reikt.

Dubbele draad

Met zijn hoge laadvermogen tot 25 kg biedt de krachtige en snelle AR1730 lasrobot de optimale mogelijkheden voor toepassingen met dubbele draad of master/slave toepassingen. Gecombineerd met zijn maximale werkbereik van 1,730 mm heeft hij volgens Yaskawa de hoogste prestaties in zijn klasse.
De AR2010 heeft een werkbereik van 2,010 mm. Met zijn hoge laadvermogen tot 12 kg is hij geschikt voor het lassen van grote, omvangrijke componenten, bijvoorbeeld voertuigframes, aanhangwagens of containers.

Grote componenten

Het grootste en krachtigste model, de AR3120, heeft een werkbereik van 3,124 mm. Met een hoog laadvermogen tot 20 kg is hij ook ideaal voor het lassen van grote, omvangrijke componenten. Het ontwerp met holle arm zorgt voor een ruimtebesparende plaatsing van het slangenpakket door de arm naar de pols, waardoor minder slijtage optreedt.

De snelle 6-assige robots van de AR-serie garanderen niet alleen een hoge mate van nauwkeurigheid; door hun ontwerp zijn ze ook gemakkelijk schoon te maken. Zonder verdere aanpassingen kunnen ze lastaken aan in zware omstandigheden. Door het slanke en gebogen ontwerp kunnen de manipulatoren diep in de werkruimte duiken. Het economische aspect is ook niet over het hoofd gezien: eenvoudige bediening, snelle inbedrijfstelling en onderhoudsvriendelijkheid dragen bij aan lage bedrijfskosten.

Op de TechniShow (Jaarbeurs Utrecht van 17 – 20 maart) zijn enkele AR robots in actie te zien op de Yaskawa stand  (hal 10, stand A010). Er zijn daar meerdere lasoplossingen te zien, zoals de ArcWorld Mini en de Weld4U lasapplicatie van partner ProduLAS met een Yaskawa HC10 cobot.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Verbinden

Demto past mouw aan groeiende hoeveelheid laswerk

22-08 Binnen het bedrijf zijn verschillende afdelingen bij het realiseren van het eindproduct betrokken. Naast…

Verbinden

WeldBuilder app voor gebruiksvriendelijke lasautomatisering

19-04 Door middel van de WeldBuilder software op de Smart Pendant kan een grote variëteit…

Verbinden

D-TEC lost capaciteitsprobleem op met twee extra lasrobots

05-04 ‘Vooral wanneer we één van de vier robots moesten programmeren, kwamen we in de…

Verbinden

Dubbele productiesnelheid met Yaskawa lasrobots

18-01 De installatie is verzorgd door Yaskawa partner VSE Technologies. Deze had al werkzaamheden verricht…

MetavakNieuws

Lascobots en compacte robotlascel bij Yaskawa op METAVAK

27-09 De serie ArcWorld booglas robotcellen van Yaskawa biedt al jaren een flexibele oplossing voor…

MetavakNieuws

Lasrobots en cobotapplicaties bij Valk Welding op Welding Week

26-09 Omdat bij deze frame opstelling de werkplekken naast elkaar zijn geplaatst, zijn deze voor…

Verbinden

Valk Welding Groep over naar derde generatie

05-09 Het eigendom, waarvan de overdracht al in 2018 voor 49% heeft plaatsgevonden, is nu…

TechnishowNieuws

Vier dagen cobot en robot oplossingen bij Yaskawa op TechniShow

25-08 Onlangs werd de nieuwste cobot van de Yaskawa HC-familie gepresenteerd: de HC30PL met maar…

Metaalnieuws inBeeld

19/10/2023

Besten Machines prominent aanwezig op de METAVAK 2023

17/10/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Personeelstekort, automatisering en digitalisering

10/07/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Nieuw pand: Wat zijn de toekomstplannen?

25/04/2023

Galvano Metaal Podcast - Meer betalen voor laser kwaliteit?