Yaskawa showt werkende palletiseer robotcel op Empack

0

Yaskawa toont deze week op de vakbeurs voor verpakkingstechnologie Empack (10-12 april, Jaarbeurs Utrecht) een aantal interessante toepassingen, waaronder een palletiseer oplossing. Deze werkende robotcel maakt gebruik van een MPL100II robot, de snelste in zijn klasse.

De krachtige 5-assige MPL100II robot heeft een payload van 115 kg, een horizontale reikwijdte van 2.150 mm en een verticale reikwijdte van 3,149 mm, waardoor de mogelijkheden veelzijdig zijn.

De nieuwste Yaskawa robot, de HC10 collaborative robot (cobot), is ook op de Yaskawa stand te zien. Bezoekers kunnen zelf het gemak en de gebruiksvriendelijkheid van de HC10 collaborative robot ervaren door de HC10 enkele taken te laten uitvoeren en zodoende de samenwerking met deze robot werkelijkheid te laten worden. De Human Collaborative 10 (HC10) is de eerste van een nieuwe roboticageneratie die Yaskawa heeft ontwikkeld om tegemoet te komen aan de toenemende vraag naar meer toegankelijke en collaboratieve robottoepassingen.

Naast de robots die erg zichtbaar zijn binnen de verpakkingsindustrie kunnen bezoekers ook de andere, minder zichtbare, oplossingen zien die Yaskawa kan bieden. Bijvoorbeeld de snelle, betrouwbare maar vooral ook veilige Sigma-7 servo’s die in veel verpakkingslijnen te vinden zijn. Tevens is er een demo te zien van de compacte MP3300iec motion controller, die kan worden ingezet om een snelle output te verzekeren, met 4, 8 of 20 gesynchroniseerde assen. Samenvattend biedt de Yaskawa stand een breed pakket aan automatiseringsoplossingen voor meerdere aspecten van de verpakkingsindustrie.

Yaskawa, stand D214 in hal 1
www.yaskawa.eu.com