Zelfborgende insteekhijsogen voor schroefdraadopnames

0

Het assortiment TüV gekeurde, zelfborgende insteekhijsogen van Mparts is weer uitgebreid. Ditmaal met een snel en eenvoudig te gebruiken zelfborgend insteekhijsoog met een innovatief ontwerp, namelijk voor schroefdraadopnames.

Kenmerkend voor alle modellen uit dit pakket is een groot hefvermogen met minimale inspanning, maximale betrouwbaarheid bij gebruik en geschikt voor montage in diverse materialen. Een goede vervanging dus voor een, altijd in de weg zittend, permanent hijsoog. Het nieuwe model, leverbaar met een diameter van M10, M12 of M16, grijpt zich reeds tijdens het insteken vast in het schroefdraad. In tegenstelling tot voorheen zijn geen speciale opnamebussen of H11-boringen meer nodig, dus kan veel sneller gewerkt worden omdat uitdraaien zoals bij een conventioneel systeem niet meer nodig is. Het nieuwe model is te bestellen in de navolgende twee materiaalsoorten: RVS 360 (1.4542) en gefosforteerd staal. Afhankelijk van de gekozen uitvoering kan de maximale hijskracht uiteenlopen van 3,9 tot 8,4kN bij in-lijn heffen en 1,5 tot 4,5 kN bij heffen onder een hoek van 45-graden.

De insteekhijsogen uit het bovengenoemde pakket zijn te gebruiken voor hijs- en borgactiviteiten in de industrie en de bouwwereld, zoals bijvoorbeeld voor mallen, podia, armaturen, beamers, lichtspots, plafondsystemen en gevelbekleding. Niet alleen zijn de zelfborgende insteekhijsogen voor schroefdraadopnames ergonomisch, voordelig en multifunctioneel toepasbaar, maar ze zijn ook snel en efficiënt toe te passen. Elk model uit bovengenoemde serie voldoet aan veiligheidsfactor 5, is corrosiebestendig en heeft een maximaal temperatuurbereik tot 250° C. Om het insteekhijsoog te ontgrendelen kan eenvoudig de knop op het hijsoog worden ingedrukt.