Nieuwe configuratoren voor persen

Voor het eenvoudig instellen van de verschillende functionaliteiten bij de persen uit het Mäder-assortiment lanceert Mparts nu 11 instructiefilmpjes.

Met 11 instructiefilmpjes kunnen de verschillende functionaliteiten bij de persen uit het Mäder-assortiment eenvoudig worden ingesteld.

De filmpjes, die te vinden zijn op het YouTube-kanaal van Mparts, helpen gebruikers om stap voor stap op een relatief eenvoudige wijze de gewenste functionaliteiten in te stellen of om te tonen wat de accessoires precies doen die erbij besteld kunnen worden.

Zo zijn er onder meer de navolgende filmpjes: ‘Hoe werkt de slaginstelling bij direct werkende persen?’, Hoe wordt de perskracht ingesteld?’, ‘Hoe wordt de pers op het persluchtnet aangesloten?’, ‘Hoe wordt de juiste werkhoogte ingesteld (DP)? en ‘Hoe werkt een retourslagvergrendeling?’.

 

Belangrijke parameters voor de selectie van de meest optimale pers zijn: de gewenste werkhoogte, kracht en uitlading, alsmede de gewenste bedieningswijze (handmatig, pneumatisch of pneumohydraulisch). Het Mäder-assortiment omvat modulair samen te stellen persen (van handpersen, tandheugelpersen en pneumatisch aangedreven persen tot pneumohydraulisch aangedreven persen) en bijbehorende accessoires. De persen zijn inzetbaar voor het uitvoeren van bewerkingen als stansen en inpersen bij diverse toepassingen. Denk bijvoorbeeld aan uurwerken, maar ook aan industriële applicaties.

Kenmerkend voor elke pers in dit pakket is dat ze allemaal zijn uitgevoerd met een nauwkeurige geleide ram voor de realisatie van wrijvingsarme nauwkeurige bewegingen. Onderscheidend is derhalve de hoge mate van flexibiliteit, kwaliteit en modulariteit.

Alle persen uit dit pakket zijn uit te breiden met diverse accessoires, alsmede met een tweehandenbesturing, een voetbesturing en/of procesmonitoring door middel van kracht/weg-diagrammen bij de pneumatische en pneumohydraulische persen. Het krachtbereik van de persen uit het Mäder-pakket varieert van 1,5 kN bij een tandheugelpers tot 100 kN bij een pneumohydraulische pers.

Tags

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

TechnishowNieuws

Mparts met Bibus Romicon onder 1 dak op ESEF-TechniShow

11-07 Van Mparts is onder andere een bewegende demonstratie-unit te zien van de lineaire actuator…

Toeleveren

Nieuwe RVS spanhendel met spiebaan

13-06 Deze speciaal ontworpen spangreep met nylon glasvezelversterkte greep leent zich bij uitstek voor gebruik…

Toeleveren

Mparts genereert documentatie real-time

24-11 Hoewel Mparts al geruime tijd werkt met SAP, werd documentatie tot voor kort gemaakt…

MetaalNieuws Extra IM

Sloten, sluitingen en scharnieren online bestellen in de webshop van Mparts

03-08 Ook het assortiment sloten is divers, met onder andere RVS sloten, sluitlipsloten en kliksloten.…

Toeleveren

Mparts levert handgrepen Rohde

17-02 Het familiebedrijf Rohde, sinds 1925 actief op het gebied van oppervlaktetechniek, is een high…

Toeleveren

Ergonomisch verbeterde excentersnelspanners

21-09 Mparts heeft haar assortiment spangrepen uitgebreid met twee ergonomisch verbeterde excentersnelspangrepen die makkelijker in…

Toeleveren

Insteekstift met zelfklemfunctie

01-07 Mparts lanceert de nieuwe, corrosiebestendige AP29 insteekstift met zelfklemfunctie, als uitbreiding op het assortiment…

Werkplaatstechniek

Mparts toont haar noviteiten

17-02 Tijdens deze editie van ESEF toont Mparts de laatste ontwikkelingen op het gebied van…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

X