Mparts genereert documentatie real-time

Sinds kort is het mogelijk bij Mparts om voor het grootste deel van de 30.000 artikelen uit hun assortiment ‘real time’ documentatie te downloaden.

In de Mparts documentatie worden alle technische kenmerken (als beschikbare materiaalsoorten, krachten, temperatuurbereik etc) van de verschillende, in kleur afgebeelde, producten uitvoerig beschreven.

Hoewel Mparts al geruime tijd werkt met SAP, werd documentatie tot voor kort gemaakt met behulp van Indesign en een extern softwarepakket, die beiden niet gekoppeld waren aan SAP. Zodra de documentatie gereed was werd deze in PDF op de website geplaatst. Eventuele tussentijdse (technische) wijzigingen werden wel doorgevoerd in het SAP-systeem, maar niet direct in de documentatie, omdat dit arbeidsintensief was.

Sinds kort is de data in het SAP-systeem wel één met de data in de documentatie en op de website www.mparts.nl, met als resultaat dat technische documentatie nu voortaan in een handomdraai ‘real time’ kan worden gemaakt. Ook het vervaardigen van de PDF geschiedt ‘real time’. In de Mparts documentatie worden alle technische kenmerken (als beschikbare materiaalsoorten, krachten, temperatuurbereik etc) van de verschillende, in kleur afgebeelde, producten uitvoerig beschreven.

Vermeldenswaardig is verder dat voor het grootste gedeelte van de producten er 2D- en 3D (STEP) tekeningen beschikbaar zijn. Doordat alle documentatie voortaan ‘real time’ wordt gegenereerd is het ontwerppakket Indesign en het externe software pakket komen te vervallen. Naast de documentatie is er nog een andere noviteit noemenswaardig, namelijk de integratie van videofragmenten en animaties op productniveau. Zo wordt de werking van een product duidelijker en kan een betere keuze gemaakt worden.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

MetaalNieuws Extra IM

Sloten, sluitingen en scharnieren online bestellen in de webshop van Mparts

03-08 Ook het assortiment sloten is divers, met onder andere RVS sloten, sluitlipsloten en kliksloten.…

Toeleveren

Mparts levert handgrepen Rohde

17-02 Het familiebedrijf Rohde, sinds 1925 actief op het gebied van oppervlaktetechniek, is een high…

Toeleveren

Ergonomisch verbeterde excentersnelspanners

21-09 Mparts heeft haar assortiment spangrepen uitgebreid met twee ergonomisch verbeterde excentersnelspangrepen die makkelijker in…

Toeleveren

Insteekstift met zelfklemfunctie

01-07 Mparts lanceert de nieuwe, corrosiebestendige AP29 insteekstift met zelfklemfunctie, als uitbreiding op het assortiment…

Werkplaatstechniek

Mparts toont haar noviteiten

17-02 Tijdens deze editie van ESEF toont Mparts de laatste ontwikkelingen op het gebied van…

Toeleveren

Hydraulische stootdempers

31-01 Mparts heeft haar pakket uitgebreid met een compleet pakket hydraulische stootdempers en veiligheidsproducten (buffers),…

Werkplaatstechniek

Zelfborgende insteekhijsogen voor schroefdraadopnames

30-12 Het assortiment TüV gekeurde, zelfborgende insteekhijsogen van Mparts is weer uitgebreid. Ditmaal met een…

Toeleveren

Stelvoeten NGI in pakket MParts

24-06 Mparts heeft haar assortiment stelvoeten uitgebreid met een pakket stelvoeten van RVS 304/316 van…

Metaalnieuws inBeeld

15/06/2021

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

21/10/2020

Enorme productiviteits verbeteringen met Magistor duikfrees

X