Zelfrijdende voertuigen volgende stap in automatisering

0
15

Romias laat tijdens de Brabantse Metaaldagen de mogelijkheid van geautomatiseerd intern transport zien, als belangrijk onderdeel van Industrie 4.0 (smart factory). Op de stand zullen verschillende oplossingen voor het logistieke proces worden gepresenteerd, waaronder de Otto 100 en de Otto 1500.

Otto Motors, onderdeel van Clearpath Robotics in Canada, wordt sinds 3 jaar in Europa vertegenwoordigd door Romias Robotics. Otto ontwerpt en vervaardigt zelfrijdende voertuigen (SDV’s) voor de industrie, met het uiteindelijke doel het productieproces zoveel mogelijk mensonafhankelijk te maken. SDV’s bepalen zelfstandig welke route zij nemen naar een vooraf opgegeven locatie en kunnen om obstakels heen rijden. De route wordt bepaald op basis van een realtime kaart die de SDV zelf opbouwt en bijhoudt. Hij scant continu zijn omgeving en zal obstakels omzeilen zonder te hoeven stoppen, dit in tegenstelling tot de mobiele systemen die stil blijven staan zodra er een obstakel is gedetecteerd.

Met deze stap wordt ook het logistieke proces in de automatiseringsprojecten binnen de maakindustrie betrokken. In de visie van Romias Robotics is de SDV de schakel in het productieproces die het mogelijk maakt ook de logistiek rondom productiecellen in de industrie te automatiseren. Romias Robotics verwacht dat de inzet van deze SDV’s veel efficiëntieverbetering zal opleveren en ziet dit als de volgende stap in automatisering.

Romias Robotics, stand B024

Gratis-toegangskaarten-Brabantse-Metaaldagen