Zeven organisaties werken samen onder vlag Holland High Tech

Door krachtenbundeling wordt de internationale concurrentiekracht van de Nederlandse hightechsector versterkt en presenteert Nederland zich nog beter als hightechland

Fotobijschrift:
Van links naar rechts de ondertekenaars van de Holland High Tech samenwerkingsovereenkomst: Amandus Lundqvist (Holland High Tech), Hans Büthker (Lucht- en Ruimtevaart Nederland), Geert Huizinga (FME), Henk Scheepers (High Tech NL), Marc Hendrikse (Brainport Industries), Henk Gerards (Business Cluster Semiconductors Netherlands), Maarten Steinbuch (Automotive NL) en Geert Hellings (Mikrocentrum).

Vlak voor het Holland High Tech Event in Media Plaza in Utrecht signeerden de eerste zeven partijen een intentieverklaring om op een aantal terreinen te gaan samenwerken in Holland High Tech. Door deze ondertekening geven Automotive NL, Brainport Industries, Business Cluster Semiconductors Netherlands, High Tech NL, Lucht- en Ruimtevaart Nederland, Mikrocentrum en FME aan dat ze op een aantal terreinen gaan samenwerken om de (internationale) concurrentiekracht van de sector te versterken. Amandus Lundqvist, voorzitter van Holland High Tech “Door een duidelijke en krachtig georganiseerde achterban kunnen we gezamenlijke ambities sneller realiseren en kunnen we een stevigere vuist maken.”

Groeiambitie
De groeiambitie van de Holland High Tech is om de export van € 32 miljard in 2009 te ruim verdubbelen naar € 77 miljard in 2020. Om deze ambitie te verwezenlijken organiseert Holland High Tech gezamenlijke activiteiten onder vier pijlers: Innovatie, Human Capital, Toeleverketen en Internationaal.

Holland High Tech
De stichting Holland High Tech bundelt de krachten van Nederlandse hightechbedrijven, kennisinstellingen en overheid, om samenwerking en innovatie in topsector High Tech Systemen & Materialen (HTSM) te bevorderen en het hightech ecosysteem te versterken. Als Holland High Tech profileert de gezamenlijke Nederlandse HTSM-sector zich als mondiale ‘hightechspeler’ en Nederland als ‘the place to be’ voor hightechbedrijven, kenniswerkers, onderzoeksinstellingen en studenten. Ook stelt deze krachtenbundeling de sector in staat de kansen die opkomende markten bieden beter te benutten.

Holland High Tech Event – ‘Creating New Business Together’
Alle belangrijke Nederlandse hightechspelers waren donderdagmiddag 21 maart in Media Plaza bijeen om kennis te delen en samenwerking te versterken. Ruim 500 bezoekers uit het hightech (mkb-)bedrijfsleven, kennis- en onderzoeksinstellingen, scholen en universiteiten en de overheid wisselden deze middag kennis uit en legden veel nieuwe contacten.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Plaatbewerking

Operatie Made by Driessen geslaagd

09-12 Met een open huis en een feestelijke avond viert Driessen in Eersel op vrijdag…

Materialen

Nederland ‘Country on Stage’ tijdens composietenbeurs

29-11 Tijdens de composietenbeurs JEC World 2019 in Parijs is Nederland ‘Country on Stage’. Gedurende…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen